Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Mbappé megszólalt, már júliusban távozott volna

A francia élvonalbeli bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain ifjú kiválósága, Kylian Mbappé az RMC Sportnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy az előző transzferidőszakban el szerette volna hagyni a párizsiakat.

(Photo by Jeroen Meuwsen/BSR Agency/Getty Images)

A 22 esztendős támadóról szinte már köztudott volt a nyár folyamán, hogy el szeretne igazolni a fővárosiaktól, méghozzá a Real Madrid kedvéért. Ennek apropóján rengeteg találgatást lehetett olvasni, ám a játékos most maga számolt be a történtekről.

„Júliusban arra kértem a klubot, hogy engedélyezzék a távozásomat. A kontraktusomat nem akartam megújítani, ugyanakkor azt akartam, hogy a klub kapjon értem átigazolási díjat, hogy a pénzből megfelelően pótolhassanak engem. Tisztelem az egyesületet, ezért azt is elmondtam, hogyha mindenképp a maradásomat kívánják, akkor nem ellenkezem” – közölte Mbappé, aki ezt követően tiszta vizet öntött a pohárba, megelégelte a pletykákat.

„Az nem igazán tetszik, hogy a PSG azt kommunikálta, hogy én augusztusban kértem a klubváltásomat. Ez nem igaz, hiszen sokkal hamarabb, már júliusban jeleztem a szándékomat. Ahogyan azok is alaptalan híresztelések, amelyek szerint hétszer is visszautasítottam a szerződéshosszabbítást. A Paris sokat jelent nekem, továbbra is boldog vagyok itt.”

Mbappé a 2021–2022-es idényben minden sorozatot figyelembe véve 11 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 4 gólt és 5 előkészítést jegyzett.