Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: hazai pályán is vereséget szenvedtünk Albánia ellen – videóval

Budapesten is Broja gólja döntött, ami azt jelenti, hogy a selejtezőcsoportból szinte lehetetlenné vált a magyar válogatott helyzete.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

1. félidő: Egyik csapat sem tudott igazi fölényt kialakítani a mérkőzés elején, a válogatottak fegyelmezetten játszottak. Ugyan nem volt durva az összecsapás, de a játékosok nem riadtak vissza a taktikai szabálytalanságok használatától sem. Valamivel az albánok játszottak jobban, igaz ez óriási helyzetekben nem mutatkozott meg, kevés lehetőséget tudtak kialakítani a felek. A játékrész derekán Uzuni ugrott ki, a helyzetet kihagyta, ám később a partjelző – jogosan – behúzta a lest, így végülis nem számított, hogy mi az akció vége.

2. félidő: A magyar válogatott remekül kezdte a második félidőt, a 46. percben Sallói fordult kapura, de kevéssel mellé lőtt. Ezután sajnos ismét az albánok vették át az irányítást, az 58. percben Uzuni került helyzetbe, de Gulácsi védeni tudott, egy perccel később pedig Trashi lőtt fölé. A 65. minutumban ismét Uzunit hozták helyzetbe, de fejese Gulácsi kezében kötött ki. A 68. percben Gjasula próbálkozott egy átlövéssel, mely jócskán elkerülte a kapunkat. A 74. percben újra a mieink előtt adódott lehetőség, de Szalai Attila csak a kapufát találta el a kavarodás után. Előbb Kleinheisler, majd Nagy Zsolt lőtt távolról, Berisha mindkettőt biztosan fogta. A 80. percben jött a hidegzuhany, ekkor Uzuni cseréje, Broja lőtte ki az alsót (0-1). A 85. percben Schäfer is lőtt egyet távolról, a labda messzire elkerülte a kaput. Ezután nem tudtunk lehetőségeket kidolgozni, így itthon is vereséget szenvedtünk Albánia ellen.

Magyarország – Albánia 0-1 (0-0)
Helyszín:
Puskás Aréna – zárt kapuk mögött; Vezette: Del Cerro
Gólszerző: ill. Broja (80.)
Sárga lap:
Botka (45.), Kleinheisler (89.), ill. Cekici (45.), Gjasula (61.), Veseli (69.), Trashi (73.)

Magyarország: Gulácsi – Botka (Lang 83.), Orbán, Szalai A. – Nego (Hahn 83.), Nagy Á. (Kleinheisler 71.), Szoboszlai, Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Vécsei 71.), Sallói D. (Schön 59.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Albánia: Berisha – Ismajli, Kumbulla, Djimsiti (Veseli 30.) – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (86.) – Uzuni (Broja 66.), Cikalleshi (Manaj 66.), Cekici. Szövetségi kapitány: Edoardo Reja

Az I-csoport további eredményei:

Andorra – Anglia 0-5
Lengyelország – San Marino 5-0

Az I-csoport jelenlegi állása: