Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették csapata éléről a világbajnok trénert – HIVATALOS

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2021-es kiírásában csapnivalóan teljesítő Grémio csapata a minap menesztette közismert vezetőedzőjét…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A brazil bajnokság aktuális kiírásában kieső helyen álló Grémio csapata a minap felmentette a további munkavégzés alól a júliusban kinevezett rutinos vezetőedzőt, Luis Felipe Scolarit.

A 72 esztendős brazil tréner pályafutása során két ízben is irányította hazája nemzeti válogatottját, az első volt a sikeresebb, hiszen 2002-ben vb-címet nyert Brazíliával, második regnálása alatt 2013-ban egy Konföderációs-kupa siker jött össze nekik. Scolari emellett 2004-ben Eb-döntőbe vezette a portugál válogatottat, míg a 2008-2009-es idényben a Chelsea menedzsere volt.

A szakembert július 7-én nevezték ki a porto alegrei egylet kispadjára, 21 meccsen kilenc-kilenc győzelmet és vereséget, valamint három döntetlent regisztrált. Ezzel együtt a Grémiót továbbra sem tudta kivezetni a szégyen szemre elfoglalt kieső pozíciótól, hiszen a csapat 23 meccs alatt szerzett 23 pontjával csak az utolsó előtti helyet birtokolja a brazil élvonalban.