Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: “Ha nem kapunk gólt, nagy eséllyel nyerünk”

Ahogyan arról beszámoltunk, az argentin válogatott 1-0-s hazai győzelmet aratott a legutóbbi világbajnoki selejtezőjén Peru ellen…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az immár 25 mérkőzés óta veretlen argentin válogatott első számú kapusa, Emiliano Martínez igen prózai oknak tulajdonítja a Copa América-győztes nemzeti csapat kiváló veretlenségi sorozatát:

“Ha masszívan védekezünk és nem kapunk gólt, akkor a legtöbb meccset megnyerjük, ebben nincs semmi különös. Mindennek az alapja biztos védekezés, ha ez megvan, akkor egy-két gólt csak össze tudunk hozni bárki ellen ilyen támadókkal.”

A rolót ismét lehúzó, és tizenegyest is “hárító” (az ellenfél játékosa a felső lécre lőtte) portás a legutóbbi győztes mérkőzés kapcsán hozzátette:

“Nehéz mérkőzésre készültünk Peru ellen és gondot is okoztak nekünk. Kemény csapat, bátor, fizikális játékkal, argentin edzővel, aki nagyon jól ismer minket. Úgy gondolom, hogy ma nem feltétlen úgy játszottunk, ahogyan szerettük volna, de sokat elmond a csapat erejéről, hogy így is összejött a győzelem. Elégedett voltam a védők teljesítményével, és Leandro Paredes megbízható védekező középpályás játéka is sokat tett hozzá a stabilitásunkhoz.”

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!