Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Haaland dupla a Dortmundnál, az RB Lepzig nem bírt a Freiburggal – videóval

A Bundesliga 8. fordulójában a Borussia Dortmund a Mainzot fogadta és könnyedén nyerni tudott, Haaland pedig duplázott. A magyar kontingenst felvonultató RB Leipzigben Szoboszlai, Gulácsi és Orban is kezdett, míg Sallai a padon ült, de a második félidőben becserélték, igaz sérülés miatt el kellett hagynia a pályát. A csapatok végül nem bírtak egymással, és csak egy 1-1-es döntelent tudtak felmutatni.

(Photo by Max Maiwald/DeFodi Images via Getty Images)

Borussia Dortmund – Mainz:

Hatalmas fölényben játszott a Borussia Dortmund az első félidőben, és már a 3. percben vezetést is szerzett: Reus elé érkezett egy kipattanó a tizenhatoson, ő pedig a kapu jobb oldalába lőtt. A 22. percben Meunier szakadt le védőjéről és került ígéretes helyzetbe egy keresztlabda átvétele után, ám lövése, még csak ha egy hajszállal is, de elkerülte a bal kapufát. A 31. percben Julian Brandt lőtt kapura közelről, de a labda kevéssel a kapu jobb oldala mellé ment. Sokat támadott még a Dortmund, de az eredmény már nem változott.

A második játékrészben is megmaradt a játék képe, továbbra is sokkal jobb volt a hazai csapat. Az 54. percben a vendégek védője kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, majd rövid videózás után büntetőt ítéltek a Dortmundnak, amit Haaland értékesített is. A 63. percben a Mainz is megmutatta magát, amikor Onisiwo elvitte a labdát Kobel mellett, de abból a szögből már nem tudott a kapuba találni. A Dortmund már nem erőltette meg magát a végére, a Mainz pedig ezt kihasználta, és a 87. percben szépített: Burkardt került lövőhelyzetbe a tizenhatoson, majd habozás nélkül a jobb alsó sarokba lőtt. A Dortmund azonban nem ijedt meg ettől, és a 94. percben lezárta a mérkőzést egy harmadik góllal: Haaland gyűjtötte be a labdát, majd gondolkodás nélkül védhetetlen lövést küld a kapu közepébe.

Borussia Dortmund – Mainz 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Reus (3.), Haaland (54. – büntetőből, 90+4.) ill. Burkardt (87.)
Sárga lap: Schulz (13.), Akanji (35.) ill. Bell (50.), Svensson (54.), Niakhate (89.)
Kiállítás: – ill. –

Freiburg – RB Leipzig:

A játék képét tekintve kiegyenlített volt az első félidő, de a lipcseiek veszélyesebbek voltak. Már rögtön a 2. percben Forsberg tüzelt kapura, ám a jobb alsó sarokba tartó lövését a kapus bravúrral védte. A 12. percben a másik oldalon Woo-Yeong érkezett jól egy beadásra, majd lőtt is, de a labda a kapu bal oldala mellett szállt el. A 18. percben ismét Forsberg került helyzetbe, miután szépen fordult le az emberéről a kapu előtt, ám lövése a jobb kapufa mellett suhant el. A 31. perben Lienhart szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Leipzig. Forsberg állt a labda mögé, és a kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtt, ezzel vezetést szerezve a csapatának. A 46. percben még  egyenlíthetett volna a hazai csapat, ám Holer lövése telibe találta a bal kapufát.

A második félidőben folytatódott a Freiburg javulása. A 49. percben egy támadás után büntetőt reklamáltak maguknak, de azt nem kapták meg, ám a 64. percben már önerőből sikerült kiegyenlíteniük: Woo-Yeong érkezett remekül Grifo beadására, majd közvetlen közelről a kapus mellett felugorva szépen fejelte be a labdát a kapu közepébe. A 74. percben Szoboszlai próbált a kapu elé passzolni, de labdája pontatlan volt, és a védők könnyedén blokkolni tudták. A 80. percben a második félidőben pályára lépő Sallait le kellett cserélni sérülés miatt, miután Willi Orbánnal ütközött. A 86. percben egy szabadrúgást követően Holer ugrott a legmagasabbra, és bár fejese a léc alá tartott, Gulácsi védeni tudta a próbálkozást. A 90. percben a Freiburg le is zárhatta volna a mérkőzést, de Hofler távoli lövését Gulácsi védeni tudta, és így döntetlennel zárult a mérkőzés.

Freiburg – RB Leipzig 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Woo-Yeong (64.) ill. Forsberg (32. – büntetőből)
Sárga lap: – ill. March (36.), Haidara (44.), Gvardiol (57.), Simaken (85.), Mukiele (89.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja: 

Péntek:
Hoffenheim – Köln 5-0

Szombat:
Borussia Dortmund – Mainz 3-1
Freiburg – RB Leipzig 1-1
Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 1-2
Fürth – VfL Bochum 0-1
Union Berlin – Wolfsburg 2-0
18:30 Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Bayer Leverkusen – Bayern München (Tv: Aréna 4)
17:30 Augsburg – Bielefeld

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: