Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: ezúttal nem tudta meglepni a Celticet a Ferencváros! – videóval

A két 0 pontos együttes, a Celtic és a Ferencváros csapott össze az Európa-liga G-csoportjában. A nem épp megszokott időpontban rendezett mérkőzés első félidejében a Fradi még jól tartotta magát, de a második játékrészben a Celtic egyértelműen a magyar csapat fölé nőtt, és otthon tartotta mind a 3 pontot.

(Photo by Andrew Milligan/PA Images via Getty Images)

Kevés helyzetet, de lüktető iramot hozott a mérkőzés első félideje. Az első lehetőség a Fradi előtt adódott, de Mmaee centikkel lemaradt Wingo beadásáról, így nem tudta a kapu felé irányítani a labdát. Ezt követően a Celtic magához ragadta a kezdeményezést és Jota vezérletével több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani a hazaiak, de Dibusz rendre a helyén volt. A játékrészben a Ferencváros még egy komoly lehetőséget kidolgozott, ám Hart is komoly védést mutatott be, így nem született gól az első félidőben.

A második játékrész viszont nem kezdődött jól a Fradi szempontjából. Az 57. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Celtic. A hazaiak a saját térfelükről indították támadást, Jota parádés kiugratása pedig Furuhashit találta meg, aki nem hibázta el a ziccert, 1-0! 4 minutummal később még mélyebb gödörbe kerülhetett volna Peter Stöger csapata, miután a játékvezető büntetőt ítélt Wingo szabálytalansága után. McGregor tizenegyesét viszont Dibusz hárítani tudta, életben tartva ezzel a ferencvárosi reményeket. Nem sokkal később Civic próbálta meg meglepni Hartot egy rövidre lőtt szabadrúgással, de az angol hálóőr a helyén volt. A 81. percben aztán eldöntötte a találkozót a hazai együttes. A Fradi ismét saját kapuja előterében vesztett labdát, majd a kapu előtti kavardosnál Vécseiről a saját kapujába pattant a labda, de végül Turnbullnak adták a találatot, 2-0! A 86. percben Turnbull második találatát is megszerezhette volna, de ezúttal elrontotta a ziccert. A ráadásban Jota is megkoronázhatta volna a teljesítményét egy góllal, ám a portugál támadó sem találta el a kaput. Végül a Celtic teljesen megérdemelt győzelmet aratott, és komoly lépést tett a csoport 3. helyének megszerzése felé.

Celtic – Ferencváros 2-0 (0-0)
Helyszín:
Celtic Park Vezette: J. Kehlet
Gólszerzők: Furuhashi (57.), Turnbull (82.) ill.-
Sárga lapok: Starfelt (28.), Ralston (40.), Montgomery (68.) ill. S. Mmaee (40.)
Kiállítás: -ill.-

Celtic: Hart – Montgomery (Scales 76.), Starfelt, Carter-Vickers, Ralston – Turnbull, McGregor, Jota, Rogic (Bitton 71.), Abada (Giakoumakis 71.) – Furuhashi (Johnston 86.) Vezetőedző: Ange Postecoglou

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni (Somalia 67.), Vécsei, Zachariassen (Loncar 66.), Tokmac (Mak 83.), Uzuni – R. Mmaee Vezetőedző: Peter Stöger

A mérkőzés összefoglalója:

A G-csoport aktuális állása: