Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy csapat élére nevezték ki hazájában a Real egykori argentinját – HIVATALOS

Az argentin bajnokságon belül kapott munkát magának az Aldosivi csapatától szűk egy hónapja távozó egykori kiváló középpályás…

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Racing Club csapata Fernando Gagót nevezte ki újdonsült vezetőedzőjének, miután a klub szurkolói elégedetlenek voltak a Juan Antonio Pizzi menesztése óta az elmúlt hónapokban megbízott edzőként tevékenykedő Claudio Úbeda munkájával.

A még mindig csak 35 éves egykori sérülékeny középpályás idén januárban került kinevezésre az Aldosivi kispadjára, ám a jelenlegi kiírás első 13 fordulója alatt csupán 13 pontot szereztek, ráadásul a legutóbbi hat meccset kivétel nélkül elvesztették. Gago a nyolc hónap alatt minden sorozatot figyelembe véve 26 meccsen irányította a csapatot, melyből hetet nyertek meg 16 vereség és három döntetlen mellett.

Gago a Boca Juniors nevelése volt, 2007-ben 21 esztendősen az akkori “Galaktikus” Real Madrid csábította őt Európába. A kiváló védekező középpályás öt szezon alatt 121 tétmeccsen lépett pályára a “királyiak” színeiben, első négy idényében alapember volt, később viszont már kevesebb lehetőséhez jutott, így a 2011-2012-es szezont kölcsönben az AS Roma együttesénél töltötte. A következő kiírásban végleg eladták őt a Valenciának, ám ott sem tudott állandó lehetőséget követelni magának, így később visszatért hazájába, a Vélez Sarsfield együtteséhez, ahol utoljára játszott 2020-ig.

Újdonsült csapata 16 forduló alatt szerzett 22 pontjával a 26 csapatos argentin bajnoki mezőny tizenegyedik helyén tanyázik. Gago a hétközi fordulóban még nem, de a hétvégén már minden bizonnyal leülhet a Racing kispadjára.