Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: emberelőnyben kapott ki a Fehérvár

Az október huszonharmadikai ünnepsége miatt kivételesen szombaton nem rendeznek mérkőzéséket az NB I-ben, ezért a szokásosnál több mérkőzést kaptunk. Nem is akármilyen mérkőzéseket, gólokban és fordulatokban nem volt hiány.

A Zalaegerszeg és a Gyirmót is meg tudta nyerni az elmúlt két találkozóját. A ZTE belehúzott és már a 3. percben megszerezték a vezetést, Koszta Márk góljával. Serafimov a 35. percben két gólos előnyhöz juttatta a hazaiakat, azonban a félidő vége előtt Szegi gólja életben tartotta a gyirmóti reményeket.
A második félidőben a Gyirmót sokkal veszélyesebb volt a hazai csapatnál, de gólt egyik együtt sem tudott szerezni, így megszületett a ZTE harmadik győzelme is sorozatban.

Zalaegerszegi TE – Gyirmót 2-1 (2-1)
Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vezette: Antal P.
Gólszerzők: Koszta (3.), Serafimov (35.) ill. Szegi (45.)

Gyors gól a Paks-Kisvárda mérkőzésen is volt, itt viszont a vendég csapat szerezte meg a vezetést. Azonban a 20. és a 22. perc között két gólt is szerzett, így Bognár György csapata előnyben mehetett a szünetre.
A második félidőben mindkét csapat sokat tett a következő góljának megszerzéséért, de ez csak a Kisvárdának sikerült, így döntetlenre mentették a találkozót. Így három mérkőzés óta nyeretlenek, ahogy a paksiak is.

Paks – Kisvárda 2-2 (2-1)
Helyszín: Paks, Fehérvári úti Stadion Vezette: Berke B.
Gólszerzők: Ádám (20.), Bognár (22.) ill. Asani (4.), Navratil (65.)

Az újpestieknek ismét sikerült lábon lőniük magukat. Pauljevicet egy nagyon szerencsétlen belépő után kiállította a játékvezető. Ez volt az Újpest negyedik piros lapja az idei bajnokságban. Az eddigieket a 13., 14. és a 69. percben gyűjtötték be, azaz egy kivételtől eltekintve mindig már rögtön a mérkőzés elején nehéz helyzetbe hozták magukat. A négy piros lapon testvériesen osztozkodik Pauljevic és Diaby.
Szerencséjükre a nagyon gyengén játszott Fehérvár az első félidőben és nem tudta kihasználni az emberelőnyt.
A második félidőben a védelmek egymás után mutatták be a hajmeresztő hibákat, azonban a támadók rendre rossz megoldásokat választottak, azonban amikor Csongvai került helyzetbe, ő könyörtelenül kihasználta. A Fehérvár kiábrándító játéka a folytatásban sem javult, így az Újpest megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

Újpest FC – MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Vezette: Andó-Szabó S.
Gólszerző: Csongvai (50.) ill.
Kiállítva: Pauljevic (13.) ill.

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye