Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: magabiztos játékkal otthon tartotta a 3 pontot az Arsenal! – videóval

Az Arsenal és az Aston Villa összecsapásával vette kezdetét az angol bajnokság (Premier League) 9. fordulója. Az “Ágyúsok” a Crystal Palace elleni döntetlent követően ezúttal nagyon magabiztos játékkal rukkoltak elő, és simán otthon tartották a 3 pontot.

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Nagyon jól kezdte a mérkőzést az Arsenal együttese, amely az első percektől kezdve a kapujához szegezte az Aston Villát. Az „Ágyúsok” számtalan helyzetet kidolgoztak az első 45 perc során, míg a vendégek sokszor csak nyomozták a labdát, és többnyire az Arsenal játékosok lábát találták el a játékszer helyett. Mikel Arteta legénységének a fölénye a 23. percben érett góllá, amikor Thomas Partey egy szögletet követően fejjel vette be Martinez kapuját, 1-0! Ezt követően is bőven megvolt a lehetősége a hazaiaknak, hogy tovább növeljék az előnyüket, de Martinez meccsben tartotta a vendégeket. A hosszabbításban aztán büntetőhöz jutott az Arsenal, amit Martinez ugyan kivédett, de a kipattanó Aubameyang elé került, és azt már nem hibázta el, 2-0!

A második félidőben sem változott a játék képe, az Arsenal irányította a játékot, és az 56. percben meg is szerezte a 3. találatát. Ezúttal Smith Rowe került helyzetbe, és a lövése úgy pattant meg egy védő lábán, hogy Martinez esélytelen volt a hárításra, 3-0! Ezt követően mindkét fél előtt adódott lehetőség, hogy újabb gólt szerezzen, de a kapusok rendre a helyükön voltak. Végül az Aston Villa számára a 82. percben összejött a szépítés, miután Ramsey a tizenhatosról védhetetlenül a hálóba tekert, 3-1! Az utolsó 10 percben még volt esélye a Villának, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe, de a lövéseik kevéssel elkerülték a kaput, így az Arsenal végül magabiztosan otthon tartotta a 3 pontot.

Arsenal – Aston Villa 3-1 (2-0)
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: Partey (23.), Aubameyang (45+6.). Smith Rowe (56.) ill. Ramsey (82.)
Sárga lapok: Lokonga (45+1.), Aubameyang (66.) ill. Watkins (2.), Mings (27.), McGinn (32.), Targett (60.), Luiz (84.)
Kiállítás: ill.

Arsenal: Ramsdale – Tavares, Gabriel, White, Tomiyasu – Smith Rowe, Partey, Lokonga (Maitland-Niles 73.), Saka – Aubameyang (Martinelli 90+1.), Lacazette (Ödegaard 68.) Vezetőedző: Mikel Arteta

Aston Villa: Martinez – Konsa, Tuanzebe (Bailey 46.), Mings – Cash, McGinn, Luiz, Targett – Buendia (Ramsey 68.) – Ings (El-Ghazi 77.), Watkins Vezetőedző: Dean Smith

A mérkőzés összefoglalója:

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Arsenal 3–1 Aston Villa

Szombat:
13:30 Chelsea – Norwich (Tv: Spíler 1)
16:00 Crystal Palace – Newcastle
16:00 Everton – Watford (Tv: Digi Sport 1)
16:00 Leeds – Wolverhampton
16:00 Southampton – Burnley
18:30 Brighton – Manchester City (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
15:00 Brentford – Leicester City
15:00 West Ham – Tottenham (Tv: Digi Sport 1)
17:30 Manchester United – Liverpool (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: