Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Szoboszlai remekelt, nyert a Leipzig! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójában a Jesse Marsch vezette RB Leipzig a sereghajtó Greuther Fürth csapatát látta vendégül, míg a Freiburg a Wolfsburg ellen lépett pályára…

(Photo by Cathrin Mueller/Getty Images)

Az első félidő során rendkívül gyengén teljesített az RB Leipzig, a közönség nem meglepően olykor kifejezte nem tetszését. A Greuther Fürth a játékrész véghajrájában ráadásul a vezetést is megszerezte, a 45. percben Branimir Hrgota büntetőből volt eredményes. A fordulás után a hazai együttes magasabb szintre kapcsolt, köszönhetően a cseréknek. A 46. minutumban a szünetben beállt Yussuf Poulsen góljával egyenlített a Lipcse, majd az 52. percben Forsberg tizenegyesével fordított Marsch legénysége. A 64. minutumban Szoboszlai Dominik szállt be, egy perccel később pedig bevette a Fürth hálóját. A 88. percben pedig egy káprázatos gólpasszt adott a szintén csereként beállt Novoának. A második félidő alapján megérdemelten nyert a Leipzig, a Fürth pedig ezzel a teljesítménnyel nem igen fog elmozdulni az utolsó helyről sem.

RB Leipzig – Greuther Fürth 4-1 (0-1)
Gólszerzők:
Poulsen (46.), Forsberg (52.), Szoboszlai (65.), Novoa (88.) ill. Hrgota (45.)
Kiállítás: ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A bajnokság egyértelmű meglepetés csapatát a Wolfsburg sem tudta megtréfálni. A Freiburg a 27. percben Lienhart révén szerzett vezetést, majd a 68. minutumban Holer növelte a vendégek előnyét. Streich legénysége ennek hála feljött a tabella 3. helyére.

Wolfsburg – Freiburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill.
Lienhart (27.), Holer (68.)
Kiállítás:
ill.

A szombati játéknap további végeredményei:

Bayern München – Hoffenheim 4-0
Bielefeld – Dortmund 1-3

A szombati játéknap további programja:

Hertha BSC – Mönchengladbach (18:30, Aréna 4)