Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Szoboszlai góljával jutott tovább a Lipcse, Dárdaiék is ott vannak a nyolcaddöntőben

A legjobb 32 mezőnyéhez érkezett a Német Kupa idei kiírása. Pályára lépett a magyarokkal szereplő RB Leipzig, akik ráadásul Szoboszlai Dominik góljával nyerték meg a mérkőzést. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC is győzni tudott, ám csak na hajrában jöttek a továbbjutást érő gólok. A Hoffenheim nagy arányú győzelmet aratott, míg a Schalke 04 kikapott és kiesett a sorozatból. 

(Photo by Andreas Gora/picture alliance via Getty Images)

Babeksberg – RB Leipzig:

Hatalmas fölényben játszott az RB Leipzig a negyedosztályú Babelsberg ellen, melynek kezdőjében most csak Orban és Szoboszlai kapott helyet a magyarok közül. Ez azonban sokáig csak meddőfölény volt, nem ment be semmi a lipcseieknek, aztán a 45. percben megtört a jég és betaláltak a vendégek, ráadásul Szoboszlai révén: Poulsen küldött szép labdát a magyar középpályás irányába, aki a büntetőterületen belül lőtt a kapu közepébe.

A második félidőben sem változott meg a játék képe, továbbra is dominált a Leipzig, de semmi nem ment be. Főleg Poulsen próbálkozott, de a befejezéseik pontatlanok voltak. A 93. percben végül csak betaláltak, ám Nkunku gólját végül érvénytelenítették les miatt. A Lipcse végül így is simán jutott tovább a következő fordulóba.

Babelsberg – RB Leipzig 01 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Szoboszlai (45.)
Sárga lap: Wilton (42.), Gencel (49.), Frahn (74.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Szoboszlai gólja:

 

Münster – Hertha BSC: 

Az első félidőben még jobban is játszott a negyedosztályú Münster a Hertha ellen, ám döntetlennel vonultak le a szünetre a csapatok. A vezetést nagyon hamar, a 3. percben szerezte meg Dárdai gárdája Jovetic révén, de a 41. percben kiegyenlítettek Deters góljával a hazaiak. A hosszabbításban még emberelőnybe is került a Hertha, miután második sárgával kiállították Remberget.

A második félidőben, több emberrel sem dominált a Hertha, ám a hajrában végre összejöttek nekik a gólok. A 79. percben szereztek ismét vezetést Belfodil révén, majd a 83. percben Richter zárta le a mérkőzést, ezzel pedig Dárdaiak ott vannak a következő körben is.

Münster – Hertha BSC 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Deters (41.) ill. Jovetic (3.), Belfodil (79.), Richter (83.)
Sárga lap: Remberg (36.), Schauerte (56.), Langlitz (62.), Klann (68.), Ziegele (90+3.) ill. Ekkelenkamp (46.), Belfodil (68.)
Kiállítás: Remberg (45+1.) ill. –

Hoffenheim – Holstein Kiel:

Nem játszott nagy fölényben a Hoffenheim az első félidőben a másodosztályú Kiel ellen, ám így is kétgólos előnyre tett szert, ám két öngóllal: először a 3. percben van den Bergh ért bele olyan szerencsétlenül a labdába, hogy a saját kapujába pattant, majd mindezt Wahl ismételte meg ezt a 32. percben.

A második félidőt a Kiel egy szépítő góllal kezdte a 47. percben Neumann révén, azonban sokáig nem örülhettek. Az 59. percben Stiller lőtte meg a Hoffenheim harmadik gólját, majd a 72. percben Dabbur változtatta meg a meccs állását. A hazaiak azonban itt nem álltak le, és a 84. percben meglőtték az ötödik góljukat is Bruun Larsen révén. Ezzel simán a Hoffenheim jutott tovább a legjobb 16 közé.

Hoffenheim – Holstein Kiel 51 (2-0)
Gólszerzők: van den Bergh (3. – öngól), Wahl (32. – öngól), Stiller (59.), Dabbur (72.), Bruun Larsen (84.) ill. Neumann (47.)
Sárga lap: Akpoguma (46.) ill. Lorenz (68.)
Kiállítás: – ill. –

1860 München – Schalke 04:

A szezont a német másodosztályban kezdő Schalke 04-nek a Német Kupában sem volt szerencséje. Már rögtön az 5. percben vezetést szerzett a harmadosztályú 1860 München csapata Lex révén, és ezt a vezetést nem engedte ki a kezei közül, bárhogy is próbálkoztak a gelsenkircheniek.

A 48. percben ráadásul emberhátrányba is került Schalke, amivel együtt már tényleg nem tudtak mit kezdeni, és nem hogy az egyenlítés, de a győzelem sem jött össze nekik, így a gelsenkircheniek kiestek a kupából.

1860 München – Schalke 04 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Lex (5.) ill. –
Sárga lap: Wein (30.), Biankadi (89.) ill. Terodde (90+4.)
Kiállítás: – ill. Thiaw (48.)