Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Könnyed sikert aratott a Manchester United a Tottenham otthonában! – videóval

Két igen rossz formában lévő csapat mérte össze a tudását az angol bajnokság (Premier League) 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Tottenham és a Manchester United személyében, ahol a “Vörös Ördögök” végül nagyon simán múlták felül az elképzelés nélkül játszó Tottenhamet.

(Photo by John Walton/PA Images via Getty Images)

Mindkét menedzser számára kulcsfontosságú összecsapás volt ez, hiszen Nuno Espirito Santo és Ole Gunnar Solskjaer szénája is igen rosszul állt. Nem meglepő módon a két csapat ennek tudatában igen óvatosan kezdett, az első kaput eltaláló lövésig a 32. percig kellett várni, amikor Fred tornáztatta meg Llorist. A Tottenham támadójátéka az idény korábbi szakaszához hasonlóan nem működött hatékonyan, mindössze egy lesgólig jutottak a nagyszünetig. A United viszont szerzett érvényes találatot is, a 39. percben ugyanis Fernandes beadását Ronaldo tudta kapásból Lloris hálójába továbbítani, 0-1!

A második játékrész első felében ugyan próbálkozott a Tottenham, de ezekből a próbálkozásokból rendre hiányzott az átütőerő. A 64. percben aztán a United a félpályán szerzett labdát, majd Ronaldo tökéletes ütemben ugratta ki Cavanit, aki nem hibázott Llorisszal szemben, 0-2! A véghajrában újabb gólt szereztek a “Vörös Ördögök”. Matic ugratta ki az igen üresen maradt Rashfordot, aki higgadtan elpasszolta a labdát a kapus mellett, 0-3! Összességében Solskjaer legénysége nagyon simán felülmúlta a Tottenhamet, amely támadásban továbbra is rendkívül impotens játékot mutat be Nuno Espirito Santo keze alatt.

Tottenham – Manchester United 0-3 (0-1)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: S. Attwell
Gólszerzők: -ill. Ronaldo (39.), Cavani (64.), Rashford (87.)
Sárga lapok: Davies (78.), Romero (90+3.) ill. Shaw (19.), Maguire (23.), Fred (73.)
Kiállítás: -ill.-

Tottenham: Lloris – Davies, Dier, Romero, Emerson – Skipp (Ndombele 66.), Höjbjerg, Son, Lo Celso (Alli 73.), Lucas (Bergwijn 54.) – Kane Vezetőedző: Nuno Espirito Santo

Manchester United: de Gea – Lindelöf, Varane, Maguire – Wan-Bissaka, McTominay,Fred, Shaw – Fernandes (Matic 76.) – Cavani (Lingard 82.), Ronaldo (Rashford 71.) Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója:

A 10. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Leicester City 0-2 Arsenal
Burnley 3-1 Brentford
Liverpool 2-2 Brighton
Manchester City 0-2 Crystal Palace
Newcastle 0-3 Chelsea
Watford 0-1 Southampton
Tottenham 0–3 Manchester United

Vasárnap:
15:00 Norwich City – Leeds United (Tv: Spíler 1)
17:30 Aston Villa – West Ham United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Wolverhampton – Everton (Tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: