Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a Diósgyőr nyerte a forduló rangadóját

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 2021-2022-es szezonjának 14. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén a Diósgyőr fogadta a Haladást.

A mérkőzés első félideje teljesen kiegyenlített volt, mindkét oldalt akadtak lehetőségek. Az első komolyabb gólszerzőséi esély a miskolciak előtt adódott, amelyet rögvest gólra is váltottak a hazaiak a 22. percben, egy szögletet követően nem tudtak felszabadítani a hazaiak, és Könyves újabb beadást követően végül Szatmári Csabánál kötött ki a labda, a középhátvéd pedig levételt követően még a levegőből a kapuba bombáz, esélyt sem adva Rózsa Dánielnek (1-0).

A második játékrész elején pedig még nehezebbre fordult a Haladás dolga, ugyanis Szekér Ádám csúnya belépője sárgát ért, amelyet meg is kapott, és ez neki már a második volt, ezért a kiállítás sorsára jut. Ezt követően arra lehetett számítani, hogy a DVTK hatalmas mezőnyfölényben lesz, de nem így alakult, sőt, volt amikor a vendégek irányították a találkozót. Azonban a 83. percben egy szombathelyi szögletből kontrázni tudnak a miskolciak, amelynek végén Könyves indította Kocsis Dominikot, aki Rózsa mellett elhúzta a labdát, majd a kapuba gurított, ezzel eldöntve a három pont sorsát (2-0).

A Diósgyőr a győzelemnek köszönhetően két pontra megközelítette a Haladást, aki a vereség következtében a tabella éléről visszacsúszott a harmadik pozícióba.

Diósgyőri VTK – Haladás 2-0 (1-0)
Helyszín: Diósgyőri Stadion (Miskolc)
Gólszerzők: Szatmári Cs. (22.), Kocsis D. (83.) ill.
Kiállítva: Szekér Ádám (50.)

A 14. forduló eredményei

BFC Siófok – Szeged 0-0
Kecskemét – III. Kerületi TVE 2-0
Soroksár – Budaörs 0-1
Ajka – Szentlőrinc 3-1
Csákvár – Tiszakécske 0-1
Győri ETO – Budafok 1-0
Pécsi MFC – Nyíregyháza 6-1
Szolnok – Békéscsaba 1-1
Vasas – Dorog 5-0
Diósgyőri VTK – Haladás 2-0

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye