Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Xavi benyújtotta a kívánságlistáját – sajtóhír

Ronald Koeman menesztése óta még mindig nem nevezett ki hosszútávra vezetőedzőt a Barcelona csapata, a jelek szerint az egykori klublegenda reaktiválásán ügyködnek…

(Photo by Paul Gilham/Getty Images)

Az El Nacional aktuális beszámolója értelmében a Barcelona vezetősége továbbra is azon dolgozik, hogy mielőbb kinevezhesse a csapat vezetőedzőjének a katari Al-Sadd csapatát trenírozó Xavi Hernándezt. Egyelőre megbízott edzőként Sergi Barjuán irányítja az együttest.

A forrás úgy tudja, hogy a csapatot átvenni készülő Xavi kívánságai között szerepel a játékoskeret jelentős megerősítése. A kiszivárgott információk szerint a Manchester United csapatától távozni készülő Paul Pogba és a Borussia Dortmundnál jelenleg sérüléssel bajlódó Erling Haaland lennének a katalán ikon legfőbb kiszemeltjei. Ugyanakkor Xavi szívesen dolgozna együtt Dani Olmóval és Jules Koundéval is a Barcánál.

A 41 éves korábbi középpályás 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a Barcával, majd 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően Katarban vállalt munkát edzőként.

Xavi a 2019 óta tartó katari regnálása óta a közelmúltban már a második bajnoki címét ünnepelhette csapatával, összességében pedig a hatodik trófeáját nyerte tréneri pályafutása során jelenlegi csapata, az Al-Sadd élén.