Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a duplázó Benzema volt a Real Madrid hőse – VIDEÓVAL

Két idegenbeli győzelem mellett egy arcpirító, hazai pályás vereséggel kezdte a csoportkört a Real Madrid. A „Királyiak” ma kora este nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz, ugyanis a múltkori kijevi siker után most a Bernabeuban is megverték a Sahtar Donyecket.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Bajnokok Ligája csoportkör – 4. forduló
Ma kora este még nem biztosíthatta semmilyen végeredménnyel sem továbbjutását a Real Madrid együttese. Igaz, egy esetleges győzelemmel Carlo Ancelotti tanítványai meglehetősen közel kerültek volna a tavaszi folytatáshoz. Az esélyek egyértelműen a Real mellett szóltak. A két héttel ezelőtti „odavágón” nagyon simán nyertek a spanyolok, ugyanis egy ötössel gázolták el a Sahtart. Pedig a donyeckiek tavaly oda-vissza móresre tanították a nagynevű ellenfelet, úgyszintén a sorozat csoportkörében.
A még mindig Karim Benzema gólérzékenységére építő Real Madrid kezdte erőteljesebben a mai találkozót. A „Királyiak” minimális fölénye egy kissé parodisztikus körülmény mellett a 14. percben érett góllá. Karim Benzema a klub történetének ezredik BEK/BL-gólját szerezte. Azonban még az első félidőben teljesen megérdemelten egyenlítettek a vendégek. A hét brazil légióssal és négy ukrán focistával felálló vendégek egyenrangú partnerként játszottak a szünetig. Thibaut Courtois bravúros teljesítménnyel óvta meg többször is kapuját. A Sahtar részéről Fernando talált be. A Sahtar gyorsan passzolgatta ki a mélázó hazaiakat, kialakítva a félidei 1-1-et.
A folytatásban meglepően sokkal több teret adott a Real a vendégeknek. A Sahtar többet birtokolta a labdát, és még helyzetet is többet alakított ki. Azonban Karim Benzema ismét betalált, azaz másodjára is megszerezte a vezetést a fehérmezes együttes. A francia sztár a 79. percig volt a pályán, levonulását egyöntetű vastaps fogadta a megújult Bernabeuban.

Győzelmével a Real Madrid a csoportja élére ugrott, ám a Sahtar jó eséllyel még az Európa-ligás folytatásról is lemondhat.

Real Madrid – Sahtar Donyeck 2-1 (1-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid); Vezette: Benoit Bastien (francia)
Real: Courtois – D. Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – L. Vázquez, Benzema, Vinicius Júnior.
Sahtar: Trubin – Dodo, Marlon Santos, Matvijenko, Ismaily – Sztepanenko – Tete, Maycon, Alan Patrick, Mudrik – Fernando Pedro.
Gólszerző: Benzema (14., 61.), ill. Fernando Pedro (39.).
Sárgalap: Mendy (39.), Casemiro (61.), ill. De Zerbi (55.), Dentinho (90+3.).

A meccs összefoglalója:

A „D” csoport állása:

A góllövőlista élmezőnye: