Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: végre pontot szerzett az eddig lenullázott Milan – VIDEÓVAL

Miközben az olasz bajnokságban a bajnoki címért folytat versenyfutást az AC Milan, addig a nemzetközi szintéren csak szenved a Pioli-csapat. Az eddigi három vereséget ma végre javították a milánóiak, ugyanis sikeresen vágtak vissza a Portonak a két héttel ezelőtti portugáliai zakóért.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Bajnokok Ligája csoportkör – 4. forduló

Komoly meglepetést okozott Stefano Pioli. Az olasz mester ugyanis csak a kispadra nevezte Zlatan Ibrahimovic-ot, míg a Milan középcsatárának Olivier Giroud-t tette be. A Porto számára egy döntetlen is remek és kényelmes eredmény lett volna. Azonban a piros-feketéknek mindenképpen nyerniük kellett volna hazai pályán.
Azonban a portugál kirakatklub már a 6. percben megszerezte a vezetést. Sőt, Díaz gólja után még sokkal több helyzetet is kialakított, mint az életéért küzdő Milan. A hazaiak képtelenek voltak életképes támadások vezetésére. A Milan mintha szemmel láthatóan feladta volna erre a szezonra Európát, és ráúsztak volna szinte teljes energiájukkal az áhított olasz bajnoki címre.
Igaz, az egyenlítést még így is kierőszakolták. Egy szabadrúgás után kipattanó labdát a csereként beállt Pierre Kalulu saját kapujába vágta Mbemba. A második negyvenöt percre magára talált a Milan, ám képtelen volt kiharcolni a győzelmet. Ibrahimovic 76. minutumban megejtett becserélése már késői volt.
A döntetlenért járó egy pont kevés lehet a Milannak az üdvösséghez, ám a Porto még reménykedhet a továbbjutást illetően.

AC Milan – FC Porto 1-1 (0-1)
Helyszín: San Siro (Milánó); Vezette: Clément Turpin (francia)
Milan: Tatarusanu – Hernández, Romagnoli, Tomori, Calabria – Bennacer, Tonali – Leao, Brahim Díaz, Saelemaeker – Giroud.
Porto: Diogo Costa – Sanussu, Mbemba, Pepe, Joao Mario – Luis Díaz, Sergio Oliveire, Grujic, Otavio –Taremi, Evanilson.
Gólszerző: Mbemba (61.-öngól), ill. Luis Díaz (6.).
Sárgalap: Tomori (55.), ill. Grujic (49.), Mbemba (65.), Vitinha (73.).

A meccs összefoglalója:

A csoport állása:

A góllövőlista élmezőnye: