Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két góljával megelőzte Platinit a Juventus zsenije

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus kedd este a Zenit Szentpétervár 4-2 legyőzésével továbbjutott a Bajnokok Ligájában…

(Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

A Juventus legutóbbi, magabiztos sikere alkalmával duplázó Paulo Dybala első góljával beérte, a másodikkal pedig megelőzte a torinóiak egykori legendás alakját, Michel Platinit a klub történetének örökranglistáján 106. találatával. Az argentin zseni ráadásul a korábbi kiváló francia labdarúgó 1985-ben elhíresült gólörömével ünnepelt:

“Platini tiszteletére mutattam be ezt a gólörömöt, hiszen egy igazi bálvány számomra mindazért amit a pályán és különösen a Juventus csapatáért tett. Terveztem már ezt az ünneplést az Inter ellen is, de nem volt rá megfelelő alkalom. Most sort kerítettem rá, remélem, hogy látta.”

Az argentin csatár jelenleg a 11. helyet foglalja el a Juventus mindenkori legeredményesebb játékosainak rangsorában, a következő név előtte a listán Roberto Baggio lehet.

A 27 éves támadó már a hetedik szezonját kezdte a Bianconeri alkalmazásában, de sérülései és formahanyatlása révén az előző idényben kapta a legkevesebb lehetőséget. Dybala a 2020-2021-es kiírásban mindössze 19 bajnokin lépett pályára és négy gólt szerzett a csapat színeiben, de összességében is csak 25 meccsen szerepelt. Egy szezonnal korábban minden sorozatot figyelembe véve 46 meccsen 17 gólt szerzett, 2015-ös megszerzése óta pedig összesen 264 mérkőzésen 106 találatot jegyzett a csapat színeiben.