Kijelölték a magyar U21-es válogatott legfrissebb keretét

A szerda esti órákban hozták nyilvánosságra a magyar U21-es válogatott aktuális keretét a csapat soron következő korosztályos Európa-bajnoki selejtezőire…

A magyar U21-es válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán két újonc játékost hívott meg a Lettország és az Izrael elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő 23 fős keretébe.

Az U21-es együttes ezúttal nem számíthat Balogh Botondra és Kiss Tamásra, akik a Marco Rossi által irányított felnőtt válogatottba kaptak meghívót. Sérülés miatt nem játszhat Bárány Donát és Kusnyír Erik sem. Ugyanakkor először szerepelhet a korosztályos válogatottban Iyinbor Patrick, a Vasas védője és Soltész Dominik, a DVSC támadója.

“Az előző hónapokban kialakult egy állandó mag a válogatottnál, amelynek tagjai ezúttal is ott vannak a keretben, ugyanakkor néhány újoncot is meghívtunk, akik teljesítményükkel rászolgáltak a válogatottságra. Balogh Botond és Kiss Tamás pótlása természetesen nem könnyű feladat, de örülünk, hogy mindketten feljebb tudtak lépni, és az A-válogatott kerettel készülhetnek. Két nagyon fontos mérkőzés vár ránk, első körben a lettekre készülünk, akik kellemetlen ellenfelei voltak eddig az esélyesebb riválisaiknak, és biztos vagyok benne, hogy nekünk sem lesz könnyű dolgunk ellenük. Szükségünk van a győzelmekre, de csak akkor lehet esélyük arra, hogy jól jöjjünk ki ebből a két mérkőzésből, ha mindkettőn a legjobb teljesítményüket nyújtjuk.”

A selejtezősorozatban négy forduló után négy ponttal a negyedik helyen álló magyar korosztályos nemzeti csapat november 12-én Felcsúton fogadják a letteket, négy nappal később pedig Izrael vendégeként lépnek pályára.

A magyar U21-es válogatott aktuális kerete

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham – Anglia), Kovács Péter (Szolnoki MÁV), Veszelinov Dániel (DAC – Szlovákia)
Védők: Iyinbor Patrick (Vasas), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Csóka Dániel (Wimbledon – Anglia), Csontos Dominik (FTC)
Középpályások: Huszti András (ZTE FC), Major Sámuel (Liefering – Ausztria), Csongvai Áron (Újpest FC), Szendrei Norbert (Mol Fehérvár FC), Hidi M. Sándor (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AC Milan – Olaszország)
Támadók: Szánthó Regő (FTC), Bukta Csaba (Altach – Ausztria), Soltész Dominik (DVSC), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás), Németh András (Genk – Belgium), Skribek Alen (ZTE FC), Komáromi György (Puskás Akadémia)