Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: így értékelték a tegnapi vereséget a Fradi játékosai

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a skót Celtic-től az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. Az FTC első góljában – amelyet végül öngólnak minősítettek – nagy szerepet játszó Olekszandr Zubkov elmondta, nem volt szerencséje a csapatnak, míg Myrto Uzuni szerint volt esély a győzelemre, Bogdán Ádám pedig fájó vereségről beszélt. A vezetőedző, Peter Stöger értékelését ide kattintva olvashatják el!

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

„Megvolt az esélyünk a győzelemre, örülök a gólomnak, nagyon sokat dolgoztam ezért, a teljes szívemet a Ferencvárosnak adtam. A szurkolóknak azt tudom mondani, sajnáljuk, hogy nem sikerült győzni, mindent megpróbáltunk. A felelősséget vállaljuk a hibákért, együtt veszítünk, együtt nyerünk. Mindent megteszünk, hogy a következő meccset megnyerjük” – mondta Uzuni a lefújást követően az M4 Sportnak.

Hozzátette, dühös volt, mert szerinte nagyobb nyomást kellett volna helyezni a Celticre. Az első hazai gólban hatalmas szerepet játszó Zubkov szerint nem volt szerencséjük a találkozón.

„Nem kezdtünk jól, nem koncentráltunk eléggé. Gyorsan gólt akartunk szerezni, erre mi kaptunk egyet. Nem volt szerencsénk a meccsen. Megpróbáltunk nyomni a Celtic térfelén, mindent megtettünk a győzelemért” – vélekedett az ukrán szélső.

„Azt gondolom, nem adtuk fel, nagyon akartunk, elég helyzetünk is volt, ami a lőtt gólokból is látszik. Tény az, hogy rosszul kezdtünk, és utána pechesek is voltunk a második gólnál a megpattanó lövéssel. A Celtic a kiharcolt helyzeteit jórészt belőtte, és szerzett három gólt. Míg mi, akik talán több helyzetet dolgoztunk ki, nem tudtuk kihasználni azokat. Pozitívum a hozzáállásunk, és a győzni akarás. A második góljuk visszavetett minket, a harmadik is övön aluli ütés volt. A végén volt rá válaszunk, de nem maradt elég idő, hogy döntetlent érjünk el. Fájó vereség ez itthon: ki-ki meccset tudtunk játszani a skótokkal, közel voltunk, de nem sikerült, ez bánt mindenkit a csapatból” – nyilatkozta Bogdán Ádám.