Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett új menedzserével a Newcastle – sajtóhír

Mióta a szaúdiak megvették a Newcastle United csapatát, folyamatosan találgatják, hogy melyik játékos vagy edző csatlakozhat a Premier League újgazdag együtteséhez…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Megbízható források szerint a korábbi várakozásoknak megfelelően, lezárulhatnak a találgatások, hogy ki lesz a Newcastle United menedzsere, ugyanis az átigazolási ügyekben rendszerint jól értesült Fabrizio Romano is lehozta, hogy a “szarkák” új kormányosa Eddie Howe lesz, aki 2024-ig írhat alá.

A 43 esztendős szakember 2012 és 2020 között nyolc éven át irányította a Bournemouth csapatát. Érkezésekor a csapat még a negyedosztályban szerepelt, és két év leforgása alatt feljuttatta őket a másodosztályba, majd 2015-ben már a PL-be. A “cseresznyések” egymást követő öt szezont húztak le a legmagasabb osztályban, többször az első tízben is végeztek, azonban a 2019-2020-as évad végeztével kiestek az élvonalból, Howe pedig közös megegyezéssel távozott, azóta munkanélküli.

A Newcastle tulajdonjogait a közelmúltban vásárolta meg a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF), amelyek jelentős anyagi lehetőségeket nyitottak meg a klub előtt, és a klub azonnal új menedzser érkezését helyezte előtérbe.