Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “a játékosok megfeleltek az elvárásaimnak”

A magyar válogatott 4-0-s győzelmet aratott San Marino felett az utolsó hazai világbajnoki selejtezőjén…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedettnek tűnő értékelésében az elmúlt időszak nehézségeiről is szót ejtett:

“Minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és a maximumra törekszünk. Ez lesz Varsóban is, függetlenül attól, hogy matematikailag már eldőlt, hogy nem lehetünk ott a vébén, de ezt már tudtuk az albánok elleni meccsek után is (hogy kevés az esély). A lengyelek elleni meccsre pihentettem is a játékosokat. Például Fiola Attilát, és a mai meccs első felében Schäfer Andrást is. San Marino ellen próbáltuk kiszolgálni a szurkolókat, próbáltunk minél több gólt szerezni, és a játékosok megfeleltek az elvárásaimnak.

Szoboszlaival kapcsolatban sosem kételkedtem, hogy mindig büszkén viseli a válogatott mezét. Ez minden játékosban közös, de rá különösen jellemző. Amikor itt van, csak a válogatottra gondol, minden percet maximális erővel játszik. Büszke, motivált játékos, ezt ma is megmutatta.

Elégedett vagyok Kiss Tamás és Balogh Botond munkájával, hozzáállásával. Mindenkire odafigyelünk, az U17-es mérkőzéseket is figyeljük; aki bizalomra ad okot, az lehetőséget, meghívót kaphat. Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két meccs. Az Eb-n olyan képet sikerült mutatnunk a csapatról, ami beleégett az emberek emlékezetébe, de Albánia tönkretette az összképet. Ez az oka annak, hogy most már nincs meg az esély, hogy kijussunk a vb-re.

Ami pedig a jövőmet illeti: négy évig van még szerződésem, tudom, hogy élvezem az elnök úr feltétlen bizalmát, és számomra ez a legfontosabb – és persze az is, hogy a szurkolók többségének bizalmát is élvezem. Nem teszek eleget azok vágyainak, akik azt szeretnék, hogy már holnap elpatkoljak… Persze, egyszer mindenkinek vége lesz, de most száz szurkolóból ötvenegy azt szeretné, hogy maradjak, és ez a fontos. De egy-egy meccsen bármi megtörténhet, ha mondjuk jövőre, a Nemzetek Ligája A-divíziójában három-négy meccset elveszítünk három-négy góllal, nyilván ismét többen követelik a fejemet. Jelen pillanatban szeretnék maradni, és az elnök úr is ezt szeretné.”

Az I-csoport aktuális állása: