Mandzukic visszatér a horvát válogatotthoz – HIVATALOS

A visszavonulását szeptemberben bejelentő egykori kiváló horvát válogatott csatár rövidesen újra a nemzeti csapatnál vállalhat szerepet…

(Photo by VI Images via Getty Images)

A horvát labdarúgó-szövetség a hétfői napon jelentette be, hogy az aktív pályafutását idén befejező Mario Mandzukic segédezőként csatlakozott a horvát válogatott szövetségi kapitányi posztját betöltő Zlatko Dalic szakmai stábjához.

A rutinos csatár több horvát egyesület után légiósként megfordult a Wolfsburg (2010-2012), a Bayern München (2012-2014), az Atlético Madrid (2014-2015) és a Juventus (2015-2019) alkalmazásában is. Amíg a bajoroknál igazi gólgép volt, és legjobb idényében 26 találatot szórt, addig a torinóiaknál fáradhatatlan mezőnymunkájával és mindig csupa szív küzdeni tudásával jeleskedett.

Mandzukic 2019 decemberében elszerződött a katari Al-Duhail csapatához, miután a korábbi meghatározó szerepe után a Juventus együttesénél parkolópályára került, ám a keletiekkel néhány hónap után szerződést bontott. A rutinos csatár az ázsiaiaknál mindössze tíz mérkőzésen játszott, és két gólt szerzett a klub színeiben. Ezután idén januárban tíz bajnokin és egy El-találkozón lépett pályára az AC Milan soraiban, rendszerint sérülésekkel bajlódott, de becsületére legyen mondva, hogy abban az időszakban lemondott a fizetéséről. Nemes cselekedete dacára viszont játszani továbbra sem tudott, szabadúszó lett, és mivel az új szezonra nem szerződött le sehova, jobbnak látta, ha a befejezés mellett határozza el magát.

Feladat nélkül azonban nem sokáig bírta, és a továbbiakban a nemzeti csapat kötelékében vállalhat szerepet.

Mandzukic aktív játékosként 89 mérkőzésen 33 gólt szerzett a horvát válogatottban, s tagja volt a 2018-as világbajnokságon a döntőig menetelő együttesnek.