Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca korábbi koreai tehetsége már Belgiumban sem kell

HIVATALOS A korábbi remek kilátásokkal ellentétben a mai naptól már klubnélküli játékosnak számít, a tizenegyszeres dél-koreai válogatott Lee Seung-woo. A balszélsőről most egy belga klub mondott le.

(Photo by Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images)

Ugyan még mindig csak 23 esztendős, de újabb drámai fordulatot vett Lee Seung-woo élete. A suwoni származású fiú az egyik legígéretesebb ázsiai tehetségnek számított az előző évtizedben. Az FC Barcelona 2011-ben csábította el az akadémiájára, és Lee alapvetően nem vallott szégyent. A katalán gyerekek mellett eltérő kultúrája ellenére is megtalálta a helyét, és az ígéretesebb ifjoncok között tartották számon. Azonban teltek az évek, és egyre kevesebb esély mutatkozott arra, hogy Lee berobbanhat a nagyok között.

A Barca végül 2017-ben adta el, nagyon szerén 1,5 millió euróért a szélsőt. Azonban hiába játszott egészen sokat két év alatt a Hellas Veronaban, inkább a sárga lapok (10), semmint a gólok (2) és a gólpasszok (3) terén jeleskedett. Az olaszok 2019-ben 1,2 millióért szabadultak meg tőle. Az időközben már felnőtt válogatott Lee a St. Truidennél próbálkozott, ám sem a belgáknál, sem kölcsönben a portugál Portimonensenél nem találta meg önmagát.

Így érkeztünk el a mai napig, és a kényszerű szerződésbontásig. Arról nincs információnk, hogy ki kezdeményezte a szakítást. Ami tény: Lee a mostani szezonban csak padozásig jutott el a St. Truidenben, egyetlen játékperc nélkül.

Aligha kérdés, hogy a koreai támadó hamarosan talál magának klubot. Ami külön jó hír számára, hogy a 2018-as ázsiai játékokon elért aranyérmének köszönhetően mentesül hazája kötelező sorkatonai szolgálata alól.