Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jövő nyáron Pochettino veheti át a MU irányítását – sajtóhír

Ole Gunnar Solskjaer múlt vasárnapi menesztése óta a Manchester United következő menedzserének találgatása teszi ki a szigetországi sajtó mindennapi cikkeinek jelentős részét…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Noha Ralf Rangnickot készülnek kinevezni ideiglenes menedzsernek, a Manchester United vezetősége a hírek szerint csak a szezon folytatását képzeli el a német stratégával, nyáron pedig állandó szakembert neveznének ki. A Goal információi szerint a “vörös ördögök” vezetősége a jelenleg a Paris Saint-Germaint irányító Mauricio Pochettinót készül kinevezni a következő idénytől.

A 49 éves szakember a Tottenhamnél való 2019 novemberi menesztése után bő egy évvel, idén januárban vette át a PSG irányítását, ám nem volt zökkenőmentes a munkája a francia klubnál, végül egyelőre megtartották őt, de mindkét fél részéről lehetett már olvasni, hogy nem makulátlan a kapcsolat. A nemzetközi sajtóban olvasható információk szerint Pochettino tizenegy hónapja egy párizsi hotelben lakik, és a klub sem ragaszkodik a hosszabb regnálásához.

Január 2-án nevezték ki őt a PSG kispadjára, mellyel 53 meccsből 37-et megnyert, de például a Ligue 1 bajnoki címéről a tavalyi szezonban lemaradtak.

A francia klubnál Pochettino helyét a következő idénytől a tervek szerint Zinédine Zidane venné át a kispadon.