Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Jorginho hibázott, a Manchester United pontot csent a Chelsea otthonából! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 13. fordulójának vasárnap esti rangadóját a Chelsea és a Manchester United vívta egymás ellen. A mérkőzést egyértelműen a hazaiak uralták, de végül mégis csak egy ponttal gazdagodtak.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Egyértelműen a Chelsea dominálta a mérkőzés első félidejét, igaz a United nem is úgy állt fel a 3 szűrővel, hogy ők szeretnék uralni ezt a mérkőzést. Az első 45 percben több komoly lehetőség is adódott a „Kékek” előtt, de ezekből nem született gól. A 4. minutumban Hudson-Odoi szerezhette volna meg a vezetést, miután ziccerbe került, de David de Gea bravúrral lábbal hárítani tudott. A következő komoly lehetőségre bő 25 percet kellett várni, ekkor Rüdiger engedett el egy távoli sistergős bombát, amit de Gea éppen a felsőlécre tudott tolni. A szünet előtt még egy szabadrúgást követően veszélyeztetett Rüdiger fejjel, de a kapus ezt is hárítani tudta. A „Vörös Ördögök” energiáját nagyrészt a védekezés emésztette fel, támadásban nem tudtak sokat mutatni, amit az a statisztikai is jól jelez, hogy a Chelseanek több lövése volt az első félidőben, mint ahányszor a United játékosok labdába értek a Chelsea 16-án belül.

A második játékrész elején viszont mégis a United került előnybe. Egy Chelsea szabadrúgást követően az előrevágott labdánál Jorginho hibázott hatalmasat, miután rosszul vette át a labdát. A játékszerre Sancho csapott le, és Rashforddal együtt vezethette a labdát a kapura. Sancho végül nem passzolt, de a helyzetet értékesítette, így az első nagy lehetőségükből megszerezték a vezetést a manchesteriek, 0-1! Az 58. minutumban nagy lehetőség adódott Werner előtt, hogy egyenlítsen, de nem találta el jól a játékszert. A 68. percben viszont büntetőhöz jutottak a hazaiak Wan-Bissaka szabálytalansága után. A büntetőt Jorginho higgadtan értékesítette, ezzel javítva a korábbi hibáját, 1-1! Az egyenlítést követően is komoly erőket mozgosítottak a hazaiak, hogy megszerezzék a vezetést, de vagy hiba csúszott az utolsó passzokba, vagy a United védők állták jól a sarat. A véghajrában Mendy labdaeladása is borzolta a Chelsea szurkolók kedélyeit, de Fred nem tudott élni ezzel a komoly lehetőséggel. Összességében hiába játszott komoly fölényben az egész mérkőzés során a Chelsea, Jorginho hibája két pontjába került Thomas Tuchel csapatának.

Chelsea – Manchester United 1-1 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: Jorginho (69. – büntető) ill. Sancho (50.)
Sárga lapok: James (53.), Jorginho (90+5.) ill. McTominay (45.), Rashford (49.), Fernandes (77.), Ronaldo (90+2.), Bailly (90+7.)
Kiállítás: -ill.-

Chelsea: Mendy – Rüdiger, Silva, Chalobah – Alonso (Mount 78.), Jorginho, Loftus-Cheek, James – Hudson-Odoi (Pulisic 78.), Ziyech – Werner (Lukaku 82.) Vezetőedző: Thomas Tuchel

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Telles – McTominay, Matic, Fred – Fernandes (van de Beek 89.), Sancho (Ronaldo 64.) – Rashford (Lingard 77.) Vezetőedző: Michael Carrick

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 13. forduló eredményei:

Szombat:
Arsenal 2-0 Newcastle
Crystal Palace 1-2 Aston Villa
Liverpool 4-0 Southampton
Norwich 0-0 Wolverhampton
Brighton 0-0 Leeds United

Vasárnap:
Brentford 1-0 Everton
Burnley – Tottenham (Elhalasztva)
Leicester City 4-2 Watford
Manchester City 2-1 West Ham
Chelsea 1–1 Manchester United

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: