Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a vesztes kupadöntő után a Flamengo edzője – HIVATALOS

A Libertadores-kupa döntőjének elmúlt hétvégi hosszabbításos elvesztése után a két évvel ezelőtti győztes Flamengo megerősítette vezetőedzője távozását…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A Flamengo egyesülete a hétfői napon megerősítette, hogy a felek közös megegyezése értelmében a továbbiakban nem Renato Gaúcho a csapat vezetőedzője.

Az 59 esztendős brazil tréner annak idején játékosként több ízben is erősítette a riói klubot, a csapat kispadjára idén júliusban nevezték ki, de a sikertelen nemzetközi kupadöntő után megköszönték az eddigi munkáját. A sokak szerint akár európai élcsapat, vagy a brazil válogatott vezetésére is alkalmas Gaúchó tréneri karrierje során korábban többek közt a Fluminense, a Vasco da Gama és a Grémio csapatait irányította. Legnagyobb sikerét utóbbival érte el, amikor 2017-ben elhódították a Libertadores-kupát.

Aligha lesz meglepetés, ha a következő időszakban a dél-amerikai sajtóban számtalan híresztelés lát majd napvilágot vele kapcsolatban, és bedobják esetleg akár a megüresedett uruguayi kispadra, vagy éppen a vb-re készülő brazil válogatott vezetésével hoznák hírbe.