Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az első jelölt elutasította az RB Leipziget! – sajtóhír

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a hírek szerint megkereste a PSV Eindhoven menedzserét, Roger Schmidtet, aki viszont elutasította a lipcsei klub ajánlatát.

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Mint arról nemrég beszámoltunk, az RB Leipzig az igen gyenge szezonrajt következtében megköszönte Jesse Marsch munkáját az előző héten. A német klub a Voetbal International beszámolója szerint már ki is szemelte Marsch utódját, méghozzá Roger Schmidt személyében. Az 54 eszendős szakember ideális választásnak tűnt a lipcsei gárda számára, hiszen ismeri a rendszert, amiben dolgoznak, miután 2012 és 2014 között a Red Bull Salzburgot irányította. Ráadásul Schmidt számára a Bundesliga világa sem lenne ismeretlen, mivel 2014-től 2017-ig a Bayer Leverkusent vezette. Bármennyire is jó választásnak tűnt azonban a német szakember, a beszámolók alapján Schmidt elutasította a Leipzig megkeresését, és inkább a PSV-nél maradna.

Roger Schmidtet 2020 nyarán nevezték ki az eindhoveni együttes élére, amelynek kispadján eddig 73 mérkőzésen ült. Ezeken a találkozókon 47 győzelem, 13 döntetlen és 13 vereség a mérlege.