Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: vezéráldozattal járt a gyenge szereplés! – hivatalos

Ugyan Rafa Benitez menedzser feje fölött is kezdenek gyülekezni a borús fellegek, az Everton vezetősége első körben nem a 61 esztendős spanyol trénertől köszönt el. 

Az angol bajnokság tabelláján 15 forduló elteltével – ugyan egy meccsel kevesebbet játszva – csupán 16. “stolverkosok” bejelentették, hogy elválnak útjaik a futballigazgató, Marcel Brands-szal.

A klub közleménye szerint a vezetőség és a korábbi holland kiválóság közös megegyezéssel bontott szerződést.

Az angol sajtó máris kiderítette, hogy a vezetőségben a klub átigazolási politikáját is hibáztatják a gyenge szereplés miatt, utóbbiért alapvetően Marcel Brands is felelt: az Everton ugyanis az 59 esztendős holland szakember 2018 májusi érkezése óta több mint 300 millió fontot költött új játékosokra, a várt nagy áttörés nélkül.

A brit The Guardian beszámol arról is, hogy Marcel Brands és az Everton felső körei között megromlott a kapcsolat, különösen azok után, hogy a városi rivális Liverpool elleni 4-1-es vereséget követően Brands a nyilvánosság előtt arra a kérdésre, hogy mi lehet az oka a csapat gyengélkedésének a következőt válaszolta: “Biztos, hogy csak a játékosokban kell keresnünk a hibát?” – tette fel a költői kérdést a holland, akinek ezen gondolatát sem nézték jó szemmel Liverpoolban.