Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Haaland duplázott, hozta a kötelezőt a Dortmund! – videóval

Hétközi fordulót rendeztek a német élvonalban (Bundesliga). A 16. játéknapon a Borussia Dortmund a Fürth csapatát fogadta, az RB Leipzig az Augsburghoz látogatott, a Hoffenheim pedig a Leverkusen vendégeként lépett pályára…

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A vezetést a 33. percben szerezte meg a Borussia Dortmund. Ekkor Erling Haaland értékesített magabiztosan egy büntetőt. Az első félidő során nem született több gól. A második játékrészben kettő találatot is jegyzett a BVB, igaz annak a végéhez közeledve. A 82. minutumban ismét Haaland villant, Julian Brandt szabadrúgása után elképesztő fejessel növelte csapata előnyét, a 89. percben pedig Malen állította be a találkozó végeredményét. 

Borussia Dortmund – Greuther Fürth 3-0 (1-0)
Gólszerzők:
Haaland (33., 82.), Malen (89.) ill.
Kiállítás: ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Az RB Leipzig a 19. percben szerezte meg a vezetést André Silva góljának köszönhetően. Az első félidőben ez volt az egyetlen találat, tehát Domenico Tedesco csapata előnyből várta a folytatást. A Lipcse nem tudta megszerezni a megnyugatató második gólt, szokásosan jött is az egyenlítés az ellenféltől. A 86. minutumban az Augsburg számára ítéltek büntetőt , amit a csereként beállt Caligiuri értékesített. 

Augsburg – RB Leipzig 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Caligiuri (86.) ill. André Silva (19.)
Kiállítás: ill.

Kétgólos előnyt herdált el a mérkőzés végéhez közeledve a Bayer Leverkusen. A hazai alakulat Patrik Schick révén jutott előnybe a 37. percben, majd a 63. minutumban újfent a cseh kiválóság volt eredményes. A 80. percben Stiller góljával szépített a Hoffenheim, néhány minutummal pedig később Dabbur egyenlített. A hosszabbításban ráadásul Diaby piros lapot kapott, a Leverkusen tehát egyik vezérét is elveszítette. 

Bayer Leverkusen – Hoffenheim 2-2 (1-0)
Gólszerzők:
Schick (37., 63.) ill. Stiller (80.), Dabbur (83.)
Kiállítás:
Diaby (90+2.) ill.

A Bundesliga 16. fordulójának további végeredményei: 

Stuttgart – Bayern München 0-5
Wolfsburg – Köln 2-3

Mainz – Hertha 4-0
Bielefeld – Bochum 2-0
Mönchengladbach – Frankfurt 2-3
Union Berlin – Freiburg 0-0

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: