Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Nemzetek Ligája: Flick szerint a legjobbak ellen küzdhetnek

A magyar válogatott szinte a lehető legerősebb csoportba került az UEFA Nemzetek Ligájának sorsolásán. A magyar válogatott jövőre ismét összecsaphat a német és az angol válogatottal, míg Olaszország tizenöt év után vendégeskedik majd nálunk újra.

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

Az akkoriban friss világbajnok Olaszországot Gera Zoltánék 3-1-re verték barátságos meccsen az egykori Puskás Ferenc Stadionban. A németekkel idén, egy sorsdöntő Eb-csoportmeccsen döntetleneztünk, míg az angolokkal izgalmas döntetlent játszottunk késő ősszel. Igaz előtte, szeptemberben simán nyertek a „Háromoroszlánosok” Budapesten.

A német válogatott szövetségi kapitánya, Hansi Flick természetesen izgatottan fogadta a sorsolás kimenetelét. Az idén tavaszig a Bayern Münchent irányító szakember egy rövid videóban nyilatkozott a csoportunkról, illetve arról, hogy ennél erőteljesebb felkészülést nem is kívánhatott volna a jövő év végén megrendezésre kerülő katari világbajnokságra.

„Ez fantasztikus lett. Lenyűgöző kihívás lesz, ahol a lehetőségünk lesz a legjobb csapatok ellen küzdeni. Mindezt pedig a világbajnokságra vezető úton.”

– örült Flick, aki eddig hét meccsen irányítva is hibátlan maradt a „Nationalelf” kapitányaként.