Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a mexikói sztár az MLS-ből – HIVATALOS

A mexikói bajnokság (Liga MX) sztárcsapata a minap bejelentette egy nagy visszatérő érkezését, az évek óta az MLS-ben játszó középpályás hazatért…

A mexikói bajnokságban (Liga) MX szereplő Club América együttese megerősítette, hogy 2022-től szerződést kötött az elmúlt négy idényt az MLS-ben töltő rutinos mexikói középpályás Jonathan dos Santosszal.

A 31 éves labdarúgó a Barcelona akadémiáján nevelkedett, és éveken át szerepelt a katalánok első csapatában, azonban kevés lehetőséghez jutott, így 2014-ben továbbállt a Villarreal együtteséhez. Dos Santos a “sárga tengeralattjáró” színeiben három év alatt minden sorozatot figyelembe 126 pályára lépést vállalt. Ezt követően távozott az MLS-be, ahol a Los Angeles Galaxy csapatában öt szezont húzott le, és több mint száz találkozón lépett pályára a kaliforniai gárda színeiben.

A rutinos középpályás 2009 óta 59 mérkőzésen szerepelt a mexikói válogatott színeiben, az “El Tri” tagjaként 2015-ben és 2019-ben egyaránt CONCACAF Gold Cupot nyert.

A Santiago Solari által irányított mexikóvárosi egyesület a Liga MX legutóbbi kiírásában megnyerte az alapszakaszt, viszont a rájátszás küzdelmeitől már a negyeddöntőben búcsúzott.