Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a patinás brazil csapat új edzőjét – HIVATALOS

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) elmúlt idényében mérsékelten szereplő tavalyi második helyezett Internacional csapata a minap kinevezte új edzőjét…

 

Az Internacional együttese a hétfői napon erősítette meg, hogy a továbbiakban Diego Aguirre helyett a szintén uruguayi Alexander Medina lesz a csapat vezetőedzője, aki az elmúlt két évben ígéretes munkát végzett az argentin élvonalbeli Talleres Córdoba kispadján.

Az újonnan kinevezett 43 esztendős tréner első megbízatását az általa korábban játékosként is erősített Nacional csapatánál töltötte hazájában, melynek ifjúsági csapatát és első csapatát is irányította. Medina az elmúlt két évben 85 mérkőzésen vezette a Talleres gárdáját, amely 2021-ben bajnoki harmadik helyezésig jutott és Copa Argentina-döntőt játszott. Az aktuális naptári esztendő végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg eddigi kenyéradójánál, így nagyobb argentin csapatoknál is szóba került a neve, végül azonban Brazília felé vette az irányt.

A Porto Alegrei csapat a brazil országos bajnokság 2021-es kiírását mindössze a 12. helyen zárta, míg 2020-ban a bajnoki címről az utolsó fordulóban lemaradva végzett a második helyen.