Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megtörtént a tulajdonosváltás, megmenekülhet a csapat

Az olasz másodosztályú bajnokságból feljutó csapat Serie A-s indulása sokáig kérdéses volt, az indulást engedélyezték, ám az elmúlt hetekben az olasz szövetség úgy határozott, hogy a Salernitanának 2021. december 31-ig új tulajdonost kell találnia…

 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Salernitana együttese december 31-ig kapott haladékot arra, hogy a Lazio tulajdonjogait is birtokló Claudio Lotito eladja a klubot, mivel a szabályok értelmében egy személy (és az érdekeltségi körébe tartozó üzletfelek, rokonok) nem birtokolhat egy osztályban két csapatot.

Végül az óév utolsó napján látott napvilágot a hír, hogy a salernói gárda élére új tulajdonos állt Danilo Iervolino személyében. Az újdonsült klubvezető a kiszivárgott információk szerint 10+25 millió euró ellenében vásárolta meg a csapatot.

“Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megpróbáljam megmenteni Salernitanát a Serie A-ban. Mindig is nagy lelkesedéssel dolgoztam minden projektben, ezúttal is így tervezem. Szerelmes vagyok Salernóba, szeretnék minél jobb kapcsolatot kiépíteni a várossal. Lello Ciccone ügyvéd nagyszerű helyi barátom. A fiatalokra és a klub fejlődésére szeretnék összpontosítani” – jegyezte meg az újdonsült tulajdonos.

Várhatóan a labdarúgó-szövetség a következő napokban fogja kihirdetni, hogy a tulajdonosváltásra december 31-ig időt kapó klub így folytathatja-e szereplését a Serie A-ban.