Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Sociedad támadóját nézte ki az Arsenal! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese a nyári átigazolási időszakban szeretné megszerezni a Real Sociedad támadóját, Alexander Isakot.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A The Athletic legfrissebb beszámolója alapján Mikel Arteta mindenképp szeretné megerősíteni az Arsenal támadószekcióját a nyári átigazolási időszakban. A spanyol tréner döntése nem meglepő, hiszen Pierre-Emerick Aubameyang, és Alexandre Lacazette is erősen távozófélben van az “Ágyúsoktól”. Előbbit mostanság a nagy célokat kitűző Newcastle Uniteddel hozták hírbe, míg a francia támadónak az idény végén lejár a szerződése, így ingyen távozhat. A hírek szerint Arteta legújabb kiszemeltje nem más, mint a Real Sociedadban futballozó Alexander Isak. A  svéd támadó kiválóan teljesít a Sociedad színeiben, ahol az előző idényben 17 gólig jutott, idén pedig 7 találatnál és 2 gólpassznál jár a szezon első felét figyelembe véve. A források alapján Isak csak akkor lenne hajlandó a szigetországba költözni, ha az Arsenal BL indulást érő helyen végez a szezon zárásakor. Mindenesetre, ha ezt teljesítik is a londoniak, akkor is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, mivel a csatár nemrég meghosszabbított szerződésében egy 75 millió fontos kivásárlási záradék szerepel.

Alexander Isak a Sociedad színeiben minden sorozatot figyelembe véve 110 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 40 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális kenyéradójához. Piaci értékét 40 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.