Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét Európába tart a brazil gólfelelős – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban az utóbbi időben ismét felerősödtek azon híresztelések, melyek értelmében a dél-amerikai klubfoci koronázott királya ismét kipróbálná magát az európai kontinensen…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A 90min értesülései szerint az angol bajnokságban (Premier League) jelenleg csak a bennmaradásért küzdő újgazdag Newcastle United együttese nyitott a brazil Flamengo gólgyárosa, Gabriel Barbosa megszerzésére, aki a korábbi hírek szerint ugyancsak vágyik arra, hogy kipróbálja magát a szigetországban.

A 25 esztendős brazil támadó annak idején az Inter és tőlük kölcsönben a Benfica színeiben játszott már Európában, ám jelenlétének jóval nagyobb volt a füstje, mint a lángja, mindössze egyetlen bajnoki gólt szerzett a milánói csapat színeiben, és Portugáliában sem találta a helyét. A “Gabigol” becenévre hallgató játékos így hamar visszatért hazájába, nevelőcsapata, a Santos után immár 2019 óta a patinás Flamengo labdarúgója, ahol amit csak lehetett elért. Barbosa a riói óriás színeiben kétszer nyert országos bajnokságot, egyszer-egyszer Libertadores-kupát és Recopát, három alkalommal pedig a regionális bajnokságban végeztek az élen, miközben klubjában 124 mérkőzés alatt 84-szer tudott eredményes lenni.

Emellett az elmúlt években a brazil válogatottban is rendszeres szereplővé vált, 2017-es debütálása óta 17 mérkőzésen öt gólt szerzett a nemzeti csapatban.