Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transfermarkt: újabb csúcsot ért el Szalai Attila értéke

A magyar labdarúgók közül talán soha senki nem ért el olyan mértékű felértékelődést, mint Szalai Attila. A magyar válogatott sztárja a mértékadó Transfermarkt.de szerint már minimum 15 millió eurót ér.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Ez a bizonyos 15 millió euró természetesen nem egy óriási összeg, ám a 24. születésnapja előtt álló védő akár még további csúcsokat is elérhet a közeljövőben. Szalai az egyik legkapósabb magyar labdarúgónak számít, nevét ősz óta már temérdek európai élklubbal szóba hozták, noha még egyetlen hivatalos ajánlat sem futott be érte a Fenerbahce csapatához.

Az Isztambuli klub egyébként alig egy éve vásárolta meg a Szalait a ciprusi Apollontól, míg korábban a Mezőkövesdben és a Vasasban, valamint a bécsi Rapidban pallérozódott. Hősünk 2021. elején 2 millió euróért igazolt a Fenerhez.

Ami még szembetűnőbb, hogy 2019-ben az Apollon alig 400 ezerért vásárolta meg Szalait, így a mostani becsült érték annak már a 37,5-szöröse.

A huszonháromszoros válogatott Szalai Attila jelenlegi szerződése 2025-ig érvényes. A sajtó már összehozta a Chelsea-vel, de a remek „keltető” Sevillaval, a spanyol bajnok Atlético Madriddal, és a szintén remek ugródeszka Napolival is.