Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukaku bocsánatot kért a Chelsea-től

Ahogyan arról a keddi napon beszámoltunk, a Chelsea menedzsere megerősítette, hogy renitens támadója visszakerülhetett a csapat keretébe…

(Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images)

A Chelsea belga támadója, Romelu Lukaku a közelmúltban engedély nélkül tett egy, a csapat számára rendkívül kellemetlen nyilatkozatot, melyben volt klubja, az Inter szurkolóitól való bocsánatkérés mellett elárulta, hogy “nem vagyok elégedett a jelenlegi helyzetemmel, de ez teljesen természetes. A vezetőedző úgy döntött, hogy más rendszerben játszatja a csapatot, de nem szabad feladnom, keményen kell dolgoznom, és profinak kell lennem, mielőbb vissza akarom nyerni a legjobb formámat.”

Kijelentése előtt értetlenül állt a “kékek” német menedzsere, Thomas Tuchel ezt követően nem nevezte Lukakut a Chelsea legutóbbi, Liverpool elleni bajnoki mérkőzés meccskeretébe: “szerintem a klubnál senkinek sem tűnt fel, hogy Romelu boldogtalan. A nyilatkozatának ez a része meglepő. El kell beszélgetnünk róla, mert nem látom okát annak, hogy ezt érzi. Meghallgatom, mit mond nekem, aztán, ha kell, megkeressük a megoldást.”

A londoni klub honlapján kedd este jelentek meg Lukaku bocsánatkérői szavai:

“Elnézést kérek az általam okozott felfordulásért!  Sokkal világosabban kellett volna fogalmaznom. Az interjú célja az volt, hogy méltóképpen elbúcsúzzak az Inter szurkolóitól, és nem az, hogy tiszteletlen legyek a Chelsea-vel, a menedzserével, a klub drukkereivel és a csapattársaimmal szemben. A vezetőség nagy erőfeszítést tett azért, hogy idehozzon, és vissza is akartam jönni. Megértem a rajongók mostani frusztrációját, szóval az a feladatom, hogy megmutassam, száz százalékig elkötelezett vagyok a csapat iránt.”

“Romelu Lukaku bocsánatot kért, ezért ismét kerettag. Számomra rendkívül fontos volt, hogy megértsem, a nyilatkozata nem rosszindulatúan történt. Ez nem akkora ügy, mint ahogyan azt az emberek látni szeretnék. Nyugodtak maradtunk, elfogadtuk a bocsánatkérését” – erősítette meg a csapat menedzsere.

Lukaku sérülésektől is hátráltatva az idei kiírásban 18 meccsen hétszer volt eredményes a Chelsea mezében.