Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: egyértelműen szükség van Haalandra

A legújabb találgatások szerint az előttünk álló félévet is szeretné kilábalni a Manchester City egy igazi, gólerős befejező csatár nélkül. Állítólag Erling Braut Haaland lehet a megoldás a PL listavezetőjének egyelőre nem is létező gondjaira.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Jelen állás szerint a Manchester City probléma nélkül is elboldogul a Premier League-ben, hiába nevez Pep Guardiola ritkán befejező csatárt a kezdőcsapatba. Ezen a poszton egyébként is csak egyetlen játékosa „érintett” a keretben. Azonban Gabriel Jesus az elmúlt időszakban inkább az előkészítésben remekel, semmint a gólszerzésben.

Az Athletic értesülése szerint a klub vezetése, és maga Guardiola is azt szeretné elérni, hogy a nyártól csatlakozzon hozzájuk a Borussia Dortmund üdvöskéje, Erling Braut Haaland. A 21 éves támadó szerződése 2023-ban jár le, ám szakértők szerint több időt már nem szeretne a német klubnál elvesztegetni, még, ha jól is érzi magát sárga-feketében.

Haaland megszerzése a City számára akár 100 millió euróba is kerülhet, látva az újra emelkedőben lévő piaci árakat.

Érdekesség: Haaland édesapja, Alf-Inge is egykor megfordult a Manchester Cityben. A korábbi középpályás 2000. és 2003. között szerepelt a kékmezeseknél.