Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nem mindenki örül az új szabályoknak

Az olasz bajnokság (Serie A) kaotikus hétközi fordulója kapcsán a liga vezetősége új szabályokat fektetett le az egyes csapatokat ért koronavírus-fertőzések esetére…

(Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

Az olasz bajnokság (Serie A) vezetősége a csütörtöki napon új protokollt fektetett le a koronavírus-esetekre vonatkozólag, melyben kimondják azt is, hogy egy csapat számára mindaddig kötelező a pályára lépés, míg – sérültekkel és fiatalokkal együtt – képes legalább 13 negatív koronavírus-teszttel rendelkező játékost felsorakoztatni, és van köztük legalább egy kapus.

Érthető módon a formabontó határozat megosztotta a véleményeket a csapatok körében, például a Torino csapatának elnöke, Urbano Cairo az elégedetlenek közé tartozik:

“Teljesen érthetetlen a Lega Serie A által kitalált protokoll. Meg kell védenünk a bajnokságot, de a sport érdemeit is. Abszolút logikátlan, hogy ificsapatok játsszák le a Serie A-s mérkőzéseket. Elhamarkodott, kaotikus intézkedéseket hoztak. A Premier League-ben sokkal több eset volt, és képesek voltak józan döntéseket hozni, elhalasztották a mérkőzéseket. Érdemesebb lett volna pár héttel hosszabb téli szünetet tartani és nem kiírni a heti fordulókat.”

A Serie A csütörtöki fordulójában négy mérkőzést azért nem rendeztek meg, mert négy csapat számára az egészségügyi hatóság kötelező karantént rendelt el, a liga azonban nem járult hozzá ezen meccsek elhalasztásához, így az ellenfélnek meg kellett jelennie a pályán a találkozó időpontjában.