Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban folytatja a Hertha támadója – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Hertha BSC gyengélkedő támadója visszatért a számára ismerős közegbe…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina gárdája a szombati napon megerősítette, hogy vételi opcióval az aktuális idény hátralévő részére kölcsönvette Krzysztof Piatek játékjogát a Hertha BSC együttesétől.

A 26 éves lengyel gólgyáros annak idején éppen a Serie A-ban tett szert komoly ismertségre, amikor a 2018-2019-es szezon első felében minden sorozatot figyelembe véve 21 meccs alatt 19 gólt szerzett a Genoa színeiben. Kiváló bemutatkozása után a három évvel ezelőtti januári transzfer ablak során szerződtette őt az AC Milan, ahol viszont a szintén zseniális kezdés után jelentősen ellanyhult a formája. Piatek megközelítőleg egy évet töltött a Rossoneri alkalmazásában, s 41 találkozón 16 találatig jutott a patinás milánói egylet színeiben.

Két éve került a berlini alakulathoz, ahol Piatek erejéből 56 meccs alatt 13 gólra futotta, a Bundesliga elmúlt idényében hét találatra volt képes.

Az elmúlt hetekben bár korábbi klubja, a Genoa is megkörnyékezte őt, végül a Serie A közvetlen élmezőnyét üldöző Fiorentina ajánlatát fogadta el.