Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: két légióssal erősített a Honvéd – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd együttese a keddi napon két légiós leigazolását erősítette meg…

 

A Budapest Honvéd csapata a keddi napon arról számolt be, hogy szerződést kötött az ukrán középpályással, Oleksandr Petrusenkóval, valamint a szerb jobbhátvéddel, Marko Petkoviccsal.

Kun Gábor ügyvezető azt emelte ki, hogy Petrusenko megvásárlásával olyan játékos érkezett, aki a legjobb teljesítményt védekező középpályásként tudja nyújtani: „ebben a pozícióban mindenképpen szerettük volna bővíteni a lehetőségeinket. Petrusenko az előző csapatánál alapember volt, de szeretne a magyar bajnokságban is bizonyítani.”

A 23 esztendős ukrán légiós a patinás Dinamo Kijev akadémiáján nevelkedett, játszott a legnagyobb ukrán klub korosztályos együtteseiben, s pályára lépett az ifjúsági BL-ben, illetve az ukrán korosztályos válogatottakban, valamint a kék-sárgák második csapatában, majd a Girnyk-Sporthoz igazolt, legutóbb pedig az FK Minaj labdarúgója volt.

Eközben a 29 éves szerb jobbhátvéd, Petkovic a vajdasági Topolyai SC csapatától szerződött Kispestre. A tapasztalt futballista több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a szerb élvonalban. Petkovic a korosztályos és a felnőtt válogatottban is szerepelt, négy idényt töltött a Crvena zvezda alkalmazásában, de szerepelt a Szpartak Moszkva együttesénél is.

“Marko Petkovic személyében egy rutinos játékos érkezett a jobbhátvéd posztra. Azt várjuk tőle, hogy a játékával és a mentalitásával hozzájárul a csapat jó teljesítményéhez a pályán és azon kívül is” – mondta el vele kapcsolatban az ügyvezető.