Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sahtarba igazol az Ajax támadója – sajtóhír

A megbízható forrás szerint az Ajax Amszterdam brazil légiósa rövidesen átteszi székhelyét az ukrán Sahtar Donyeck gárdájához…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Fabrizio Romano forrásai szerint az érintett felek minden részletben megállapodtak egymással abban, hogy David Neres mintegy 16-17 millió euró körüli összeg ellenében az Ajax Amszterdam együttesétől átigazol a Sahtar Donyeck csapatához.

A 24 esztendős brazil szélső hazájában a patinás São Paulo együttesében nevelkedett, azonban 2017 óta már a holland klubnál bontogatja a szárnyait. Neres a hirtelen berobbanása óta azonban megrekedt egy bizonyos szinten, és képtelen húzóember lenni csapatában. A brazil légiós a 2017-2018-as sorozatban 37 mérkőzés alatt 14 gólig jutott, a rákövetkező idényben ugyancsak 12 találatot szórt, az ezt követő két szezonja viszont jóval mérsékeltebben sikerült, és a jelenleg futó évad során is csupán három találat került a neve mellé 14 fellépés alatt.

Az Ajax szívesen túladna szélsőjén, hiszen már forródróton vannak a Tottenham játékosa, Steven Bergwijn megszerzése érdekében.