Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: megvan a B terv, ha Haaland mégsem jön

Meglepően előrelátónak tűnik az FC Barcelona együttese, amely a jelek szerint nem mer arra a pletykára hagyatkozni, hogy Erling Braut Haaland a legszívesebben a katalán klubnál folytatná pályafutását.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Állítólag Xavi Hernándezt nem is annyira Erling Haaland nyári megszerzése érdekli. A Barca legendája edzőként szeretné érvényre juttatni akaratát: szükségük van egy gólerős középcsatárra, aki betölti azt az űrt, melyet olyan játékosok hiánya jelenti, mint Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar, David Villa, Thierry Henry vagy Samuel Eto’o.

Xavi játékosként megszokta, hogy az ő feladata a mélységi irányítás, az ellenfél támadásainak hatékony megszűrése. A korábbi középpályás idén mégis a legfontosabb feladatának tekinti azt, hogy a sok tehetséges szélsője mellé egy centert is igazoljon.

A Sport ma reggeli számában megjelent egy cikk, miszerint a Barcelona vezetősége a bonyolult anyagi helyzet miatt nem bízik benne igazán, hogy sikerül a nyáron meggyőzniük Erling Haalandot (és képviseletét), illetve a Borussia Dortmundot. A lap szerint akár Dusan Vlahovic (Fiorentina) is képbe kerülhetne, bár ő állítólag már most nagyon közel áll az Arsenalhoz. Ám a „B” terv Alexander Isak megvásárlása lehet. A svéd támadó 2019-től erősíti a Real Sociedadot, és évről évre egyre nagyobb értéket képvisel a LaLigaban. Isak eddig 88 spanyol bajnokin 30 gólt szerzett a 4 gólpassza mellett.

A 22 éves Isak Real Sociedad-os szerződése 2026-ig érvényes, kivásárlási ára 40-50 millió euró körüli.