Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hat góllal küldte padlóra ellenfelét a Fiorentina – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) legutóbbi, 22. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a Fiorentina fogadta az edzőjét a napokban menesztő Genoa gárdáját…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az előzetesen is jóval esélyesebb Fiorentina félidőnként három-három gólt szerezve, 6-0-ra ütötte ki a teljesen széteső Genoa gárdáját. Már az első tíz perc végén megszerezhették volna az előnyt a “violák”, azonban a Saponara által kiharcolt büntetőből Vlahovic “panenka-szerű” megmozdulását Sirigu hárítani tudta. Nem sokkal később azonban már a veterán kapus sem menthette meg csapatát a bekapott góltól, és nagy védése után a kipattanóból Álvaro Odriozola juttatta előnyhöz a hazaiakat. Az első félóra végeztével Giacomo Bonaventura ugyancsak egy ismétlésből tudott eredményes lenni, majd nem sokkal a szünet előtt a csapatkapitány Cristiano Biraghi egy távoli szabadrúgásból vette be a genovai kaput. A fordulás után Bonaventura kiugratásából Dusan Vlahovic javította korábbi hibáját és a kifutó kapus felett elegánsan a hálóba emelve volt eredményes. A 69. percben Biraghi a tizenhatos előteréből újabb szabadrúgásgólt szerzett, immár 5-0-ra növelve csapata előnyét. Néhány perccel később Ikoné bal oldali beadását Lucas Torreira bólintotta közvetlen közelről a hálóba, beállítva a 6-0-s végeredményt.

Három nyeretlen mérkőzést követő első sikerével a firenzei gárda visszafoglalta a hatodik pozíciót, Vlahovic pedig 17 találatával tartja a lépést a góllövőlista élén Ciro Immobilével.

Fiorentina – Genoa 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Odriozola (15.), Bonaventura (34.), Biraghi (42., 69.), Vlahovic (51.), Torreira (77.), ill.

 

A forduló 22. forduló eredményei:
Szombat:
Sampdoria – Torino 1-2
Salernitana – Lazio 0-3
Juventus – Udinese 2-0

Vasárnap:
Sassuolo – Hellas Verona 2-4
Venezia – Empoli 1-1
AS Roma – Cagliari 1-0
Atalanta – Internazionale 0-0

Hétfő:
AC Milan – Spezia 1-2
Bologna – Napoli 0-2
Fiorentina – Genoa 6-0

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: