Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Empoli stadionját választották Európa legrosszabbjának

Egy több platformon átívelő kutatás során kiválasztották Európa legrosszabb stadionját, ami az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Empoli arénája lett. 

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Stadio Castellanit nevezték meg a legrosszabb stadionnak Európában, derült ki egy több mint 140 létesítményt vizsgáló kutatásból, amit a money.co.uk készített olyan oldalak értékeléseiből, mint a Tripadvisor, Google és Football Ground Map. A Castellani csak 2.9 pontot kapott a legjobbat jelentő 5-ből. Az olasz stadionok egyébként egyáltalán nem szerepelnek jól ezen a listán, mivel a 15 legrosszabb pontot kapó aréna közül 5 található Olaszországban.

Az Empoli létesítményét a Celta Vigo stadionja, a Balaidos követi a legrosszabbak listáján, majd a Dinamo Zagreb arénája a Maksimir stadion.

Ezzel szemben Európa legjobb stadionja a Borussia Dortmund otthona, a Westfalenstadion lett, ami 4,75 pontot kapott a maximális 5-ből. A németeket több klub létesítménye követi azonos pontszámmal szerte Európából, mint például a Santiago Bernabeu Madridban, vagy a Camp Nou Barcelonában, de itt szerepel a listán a Tottenham új arénája is. Érdekesség, hogy itt kapott helyett a román FCSB otthona, a Nationala Aréna is.

Európa legrosszabb stadionjai: 

Európa legjobb stadionjai: 

(Képek forrása: https://www.money.co.uk/credit-cards/football-stadiums/)