Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: teljes rejtély Aubameyang szívproblémája

Miközben a gaboni válogatott sikeresen továbbjutott csoportjából, addig a nemzet hőse és leghíresebb játékosa, Pierre-Emerick Aubameyang kénytelen kelletlen elköszönt a csapattól. Az Arsenal bukott csillaga ugyanis állítólagos szívproblémák miatt nem tudta vállalni a további játékot.

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Pierre-Emerick Aubameyang viharos londoni heteket követően csatlakozott Gabon válogatottjához az Afrikai Nemzetek Kupáján, azonban a korábbi koronavírus-fertőzés miatti szövődményt, szívizomgyulladást állapítottak meg a csapata orvosai. Így tehát vissza kellett térnie az Arsenalhoz, ahol azonban továbbra is kérdéses a jövője.

A mai, Liverpool elleni Ligakupa-elődöntő visszavágó előtt tartott sajtótájékoztatót Mikel Arteta. Az Arsenal mestere tegnap meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogy mennyire nincsenek képben a gaboni orvosok állításainak valóságtartalmával:

„Már Londonban van, teszteken vesz részt, mert a gaboni válogatottól nem kaptunk felvilágosítást arról, hogy miért is tért vissza. Szóval a mi dolgunk az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy biztonságban és jó állapotban van.”

– dohogott a spanyol szakember.

Az Arsenal és a Liverpool első mérkőzése gól nélküli döntetlennel ért véget.