Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: máris kiesett az FC Barcelona! – VIDEÓVAL

Az elmúlt évtized általános „gyakorlatával” ellentétben az utóbbi években már többször is borsot tört a Barcelona orra alá az Athletic Bilbao. Igaz, a két gárda tavalyi, kupadöntős randevúja meglehetősen simán alakult.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Copa del Rey – Nyolcaddöntő

Ahogyan akkor beszámoltunk, az FC Barcelona roppant simán, négy góllal verte meg a baszkokat. Griezmann és Frenkie de Jong góljai után Lionel Messi duplázott. Azóta egyszer már újra találkozott a két klub, mégpedig a bajnokság második fordulójában. 1-1 lett a vége a San Mamés-ben.

A mai nyolcaddöntőre egyik fél sem készült túl jó előjelekkel. A Bilbao a hétvégén veszítette el a Szuperkupa fináléját a Real Madrid ellen. A Barcelona pedig éppen válságot él át a nagyravágyó Ousmane Dembélé miatt, akinek kerek-perec megmondták, hogy mehet boldogan amerre lát, s mindezt oldja meg menedzsmentjével még januárban. Nem is nevezték be az esti kupamérkőzésre.

Fiatalos támadósorral és szélső középpályával, de ősöreg védelemmel állt ki az FC Barcelona. A katalánok meggyőző labdabirtoklással, és sokpasszos játékkal próbálták ma felvenni a versenyt a szervezettebbnek tűnő Athletic-kel. Akik már a második percben megszerezték a vezetést Muniain találatával. A 20. percig kellett várni a vendég válaszra: a Manchester Citytől megvásárolt Ferran Torres első gólját szerezte a Barca mezében.

Újabb gólokra a hajráig kellett várni. Inigo Martínez találatát azonban a játékvezetőnek VAR-ral kellett ellenőrizni leshelyzet miatt, ám végül a baszkok javára döntött. Ám mikor már azt hittük volna, hogy eldőlt a továbbjutás kérdése, a ráadás pillanataiban Pedri egalizált. A sérülésből éppen csak visszatért tinizseni talán a legjobbkor lőtte meg első gólját a szezonban.

A hosszabbításban már csak egyetlen gól született. Jordi Alba az első tizenöt perc végén kezezett le egy beadást. A jogosan megítélt büntetőt pedig Iker Muniain bevágta. Így a legjobb nyolc közé az Athletic Bilbao jutott be.

Athletic Bilbao – FC Barcelona 3-2(1-1)
Helyszín: San Mamés (Bilbao); Vezette: Juan Martínez Munuera
Gólszerző: Muniain (2., 105+1.), I. Martínez (88.), ill. Torres (20.), Pedri (90+4.)

A meccs összefoglalója:

Ma játszották:
Elche – Real Madrid 1-2 (h.u.)

A nyolcaddöntő további eredményei:
Real Sociedad – Atlético Madrid 2-0
Real Betis – Sevilla 2-1
Baleares – Valencia 0-1
Girona – Rayo Vallecano 1-2
Sporting Gijón – Cádiz 0-0
Real Mallorca – Espanyol 2-1