Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadná szélsőjét a Tottenham! – sajóthír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham együttese a legfrissebb sajtóértesülések szerint a téli átigazolási időszakban szeretné kölcsönadni Bryan Gilt.

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Nem úgy alakul eddig Bryan Gil angliai karrierje, ahogyan ő azt tervezte. A  spanyol szélsőt 2021 nyarán szerződtette a Sevilla csapatától a Spurs, miután Gil legutóbb kiváló idényt futott az Eibar kölcsönjátékosaként. Ebből viszont egyelőre semmit sem sikerült megmutatnia a szigetországban, igaz sok lehetősége erre nem is volt. A 20 esztendős futballistát főképp a konferencialigában használta eddig a londoni gárda, ahonnan a Tottenham kiesett. Azóta csak elvétve jut szerephez, a Premier Leagueben pedig összesen 8 meccsen 85 perc jutott számára. Nem meglepő módon Antonio Conte éppen ezért inkább kölcsönbe elengedné Gilt a szezon második felére a több játéklehetőség reményében. A beszámolók alapján van is érdeklődő a szélső iránt, méghozzá Franciaországból a Nice személyében.

Bryan Gil ebben a szezonban összesen 19 mérkőzésen lépett pályára a Spurs színeiben, amelyeken 755 percet kapott és 1 gólpasszt osztott ki. Szerződése 2026 nyaráig köti a Tottenhamhez. Piaci értékét 28 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.