Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felbonthatja csatára szerződését a Fiorentina – sajtóhír

Az egy évvel ezelőtt nagy reményekkel leigazolt támadóját a totális kudarc után mielőbb elengedné a Fiorentina csapata…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A Football Italia információi szerint a Fiorentina együttese arra készül, hogy közös megegyezéssel felbontsa a szebb napokat is látott Aleksandr Kokorin szerződését, miután az képtelen volt bármit is mutatni a klub színeiben.

A 30 éves támadó karrierje évek óta zuhanórepülést mutat és Olaszországban sem tudta összeszedni magát. Kokorin ellen jelenleg is folyamatban van egy eljárás, miután egykori csapattársával, Pavel Mamajevvel közösen 2018 októberben egy étteremben két embert megtámadott és megsebesített: egyikük egy székkel fejen dobta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium tisztségviselőjét, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető sofőrjét is megverte. Huliganizmus tette miatt másfél éves szabadságvesztést szabtak ki rá, végül azonban 2020. szeptemberében idő előtt szabadulhatott. Ezt követően a Szocsi és Szpartak Moszkva csapataiban szerepelt.

Kokorin fénykorában a Dinamo Moszkva színeiben 2012-2013-as és a 2013-2014-es évadban is elérte a 10 gólt, melyet később a 2017-2018-as bajnokságban a Zenit labdarúgójaként is abszolvált.Balhés magánéleti cselekedetei miatt karrierje zuhanórepülésbe tartott, 2017 óta pedig már a válogatottban sem számolnak az egykori meghatározó játékossal.

Firenzében hiába kapta meg a lehetőséget, Kokorin nevetség tárgyává vált a “violák” szurkolói szemében a gyenge teljesítménye és az elpuskázott lehetőségei révén. Az orosz csatár a csapat színeiben 12 hónap alatt tíz pályára lépés alkalmával mindösszesen 212 percet játszott.