Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmet írt az argentin kapitány

Ahogyan arról beszámoltunk, a Copa América-győztes argentin válogatott újabb győzelmet aratott a dél-amerikai világbajnoki selejtezők során…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni egyedülálló bravúrt hajtott végre az Albiceleste legutóbbi győzelmével, ugyanis ő lett a kétszeres világbajnok Argentína valaha volt első edzője, aki az összes dél-amerikai ellenfelet rendes játékidőben le tudta győzni.

A 43 éves szakembernek már jó ideje a “kávékészítők” hiányoztak a listájáról, a Copa América elődöntőjében tizenegyesekkel múlták felül őket, azonban rendes játékidőben most először sikerült irányításával.

A korábbi ikonikus kapitányok közül Guillermo Stabile Venezuelát, Alfio Basile Ecuadort, Alejandro Sabella Bolíviát, Marcelo Bielsa Paraguayt nem tudta soha legyőzni. A két világbajnok mester közül Carlos Bilardo Bolívia, Paraguay és Peru ellen maradt nyeretlen, César Luis Menotti pedig Brazília, Kolumbia és Ecuador ellen nem tudta sikerre vezetni a nemzeti csapatot, míg például José Pékerman számára ugyancsak három csapat, Chile, Ecuador és Paraguay volt legyőzhetetlen mumus.

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!